Francijā 17 kilometru radiusā piedzimst 11 bērni ar deformētām rokām; iemesls - nezināms (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: franceinfo/Twitter

Francijā uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu iemeslu vairāku zīdaiņu piedzimšanai bez rokām un plaukstām - vēsta BBC.

Jau iepriekš trijos dažādos Francijas apgabalos, kuri atrodas tuvu viens otram, piedzima aptuveni desmit zīdaiņu ar nepilnīgi izaugušām rokām un tika uzsākta izmeklēšana. Nekas gan netika atklāts un izmeklēšana tika pārtraukta.

Bet tagad 11 jauni gadījumi konstatēti Ēnas departamentā valsts austrumos.

Francijas veselības ministre Anjeza Buzina jau solījusi padziļinātu izmeklēšanu.

"Man šķiet, ka visa Francija vēlas zināt atbildes," teikusi ministre. "Mēs negrasāmies izslēgt nevienu iespējamību. Varbūt pie vainas apkārtēja vide vai kaut kas, ko [mātes] apēdušas, iedzērušas vai ieelpojušas."

Visi 11 reģistrētie gadījumu Ēnas departamentā ir 17 kilometru radiusā ap ciemu vārdā Druijata. Izskanējušas aizdomas par pesticīdu negatīvo ietekmi, taču aizdomas vēl jāapstiprina vai jānoliedz.

Astoņus gadus vecais Raiens ir viens no bērniem, kurš Ēnas departamentā piedzima bez plaukstas.

Viņa vecāki pastāstīja, ka pirms dzemdībām ultrasonogrāfija neuzrādīja nekādas problēmas. Iztrūkstošā plauksta atklāta tikai pēc Raiena nākšanas pasaulē un ārsti nespējuši rast skaidrojumu.

Ēnas departamenta veselības dienesta pārstāve Elizabete Gnansija atzina, ka tik daudz šādu gadījumu tik mazam apgabalam nav normāli.

"Tik padomājiet, viņi ir dzimuši no 2009. līdz 2014. gadam, kas ir piecu gadu periods - varat iedomāties, ka mazā lauku skolā mācās septiņi bērni un viņiem ir vienāds augšdelma zudums?" vaicā Elizabete.

"Te nevajag statistiskus aprēķinus," piebilst veselības dienesta pārstāve. "[Deformācijas īpatsvars] ir 50 reizes lielāks, nekā būtu sagaidāms."

Otrdien amatpersonas paziņoja, ka, izpētot slimnīcu datubāzes, reģistrēta vēl citi līdzīgi gadījumi.

Notikumu iespaidā daudzi atminās Thalidomide skandālu. Tās bija zāles, kuras izrakstīja grūtniecēm, lai mazinātu rīta nelabumu. Tikai pēc vairākiem gadiem atklājās, ka zāles traucē embrija attīstību, proti, bērni dzima ar nepilnīgi izaugušām rokām un kājām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu