Latviešiem pieticīgi sniegumi komandu zaudējumos Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Timma (no labās)
Jānis Timma (no labās) Foto: EPA/LETA

Latvijas izlases basketbolisti Žanis Peiners un Jānis Timma ceturtdien demonstrēja pieticīgus sniegumus ULEB Eirolīgas piektās kārtas spēlēs, viņu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus.

Peinera pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" viesos ar rezultātu 56:82 (16:16, 14:22, 11:26, 15:18) kapitulēja Spānijas klubam Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kas turnīram pieteicis talantīgo Artūru Kurucu.

Peiners šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot visus četrus soda metienus, bet aizmetot garām pa vienam divpunktu metieniem un trejacim.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva četras kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Stambulas komandā pa 12 punktiem guva Ouzs Savašs un Nigērijas basketbolists Maikls Ēriks, kamēr uzvarētājiem 13 punkti bija gruzīnam Tornikem Šengelijam, 12 punktus guva amerikānis Derans Hilārds, bet desmit punkti un desmit bumbas zem groziem bija francūzim Vensānam Puarjē.

Tikmēr Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas vicečempione Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 65:69 (15:13, 20:18, 9:21, 21:7) pārspēja Krievijas klubu Maskavas CSKA.

Timma septiņās minūtēs un 12 sekundēs aizmeta garām grozam divus divpunktu metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un efektivitātes koeficientā tika pie negatīva rādītāja -2.

Savukārt Strēlnieks šobrīd dziedē savainojumu un nebija pieteikts mačam.

"Olympiakos" rindās 16 punktus guva Vasilis Spanulis, bet 14 punkti bija Georgim Printezim.

Laukuma saimniekiem 20 punktus guva spānis Serhio Rodrigess, bet 17 punktus iemeta amerikānis Vils Klaibērns, kuram arī bija deviņas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas piespēles.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika Rolands Šmits, kura pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa" savā laukumā ar rezutlātu 74:58 (18:21, 16:21, 25:7, 15:18) guva virsroku pār Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX".

"Lassa" rindās 14 punktus guva Viktors Klavers, 13 punkti bija amerikānim Kailam Kuričam, bet 12 - horvātam Antem Tomičam.

Tikmēr viesiem 11 punktus iemeta itālis Andželo Kaloiaro, bet desmit punktus guva amerikānis Džonijs O'Braients.

Vēl ceturtdien divu čempioņu duelī Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas savā laukumā ar rezultātu 88:84 (28:26, 23:22, 14:17, 23:19) apspēlēja Minhenes "Bayern" no Vācijas.

Uzvarētājiem 19 punktus guva itālis Luidži Datome, bet 16 punkti bija čeham Janam Veselijam.

Zaudētājiem 15 punktus savā kontā ierakstīja amerikānis Devins Bukers.

Piektdien Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" viesosies pie Maskavas apgabala "Himki" komandas, bet Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās cīnīsies ar Stambulas "Anadolu Efes".

Ar piecām uzvarām tikpat mačos Eirolīgas kopvērtējuma vadībā atrodas CSKA, bet četras uzvaras četros dueļos ir Madrides "Real" basketbolistiem. "AX Armani Exchange Olimpia" guvusi trīs uzvaras četrās spēlēs, bet "Olympiakos" un "Lassa" komandas izcīnījušas trīs panākumus piecās cīņās, šīm komandām atrodoties pirmajā septītniekā.

Tikmēr "Herbalife" ar vienu uzvaru četrās cīņās ir 13., bet "Dariššafaka Tekfen" ar vienu panākumu piecos dueļos atrodama pozīciju zemāk.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu