Vīndaru receptes: Šokolādes fondants

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojoties ikgadējai "Augļu un ogu vīna skatei 2018", piedāvājam iepazīties ar tās dalībnieku iemīļotākajām ēdienu receptēm. Šoreiz recepte no "Lubānas Vīnotavas". 

Recepte 4 porcijām

Nepieciešams:

4 keramiskās fondanta / brulē formiņas

Formiņām:

  • 25g izkausēta sviesta
  • kakao pulveris
Foto: publicitātes

Fondantam:

  • 100g rūgtās šokolādes
  • 100g sviesta
  • 100g pūdercukura
  • 2 olas + 2 olu dzeltenumi
  • 100g miltu

Pagatavošana

1. Trauciņu sagatavošana. Ar izkausēto sviestu bagātīgi ieziež fondanta trauciņu iekšpusi. Trauciņus ieliek ledusskapī atdzesēties. Kad sviests sacietējis, ieziež ar jaunu sviesta kārtu. Tam pa virsu uzber pa karotei kakao un izkrata pa trauciņu, lai tas pilnībā noklāj svaigo sviesta kārtu. Ievieto ledusskapī.

Foto: publicitātes

2. Šokolādi un sviestu sagriež gabalos un kopā izkausē karstā ūdens peldē. Maisa, kamēr šokolādes masa kļūst viendabīga. Ļauj atdzist istabas temperatūrā uz 10 minūtēm.

3. Atsevišķā bļodā saputo olas, olu dzeltenumus un pūdercukuru, kamēr masa kļūst blāvi dzeltena. Iesijā miltus, sakuļ.

4. Šokolādes masu trijos piegājienos pievieno olu masai, katru kārtīgi iemaisot, lai masas sajauktos perfekti.

5. Masu izdala pa trauciņiem. Atdzesē 20 minūtes. Šādi sagatavotus fondantus iespējams sasaldēt un mēneša laikā tos cept Lubānas vīnotava šoreiz aicina eksperimentēt, tāpēc piedāvājam no ierasto standartu skatpunkta pavisam netradicionālu pāri - Šokolādes fondantu un mūsu sauso baltvīnu "Dārznieka ābols". Vīna spirgtais skābums līdzsvaros fondanta saldi sātīgo raksturu. Reizēm pretpoli pievelkas, mums patika!

6. Krāsni uzsilda līdz 200 C. Fondantus cep aptuveni 12 minūtes, kamēr malas kraukšķīgas un nav vairs pie trauciņu malām, bet centrs izskatās viegli mīksts (ne šķidrs). Izņem no krāsns, atpūtina minūti.

Foto: publicitātes

7. Trauciņam uzliek virsū servējamo šķīvi, abus strauji apgriež otrādi un noņem trauciņu (izmanto cimdus, jo būs karsti!). Ja fondants nenāk viegli ārā, var ar silikona lāpstiņu vispirms tā malas nedaudz izkustināt no trauka malām.

Foto: publicitātes

Bauda tāpat vai ar plombīra / vaniļas saldējumu. Un, protams, ar Lubānas vīnotavas "Dārznieka ābolu"!

Labu apetīti!

Foto: publicitātes
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu