Kolēģis par mūžībā aizgājušo mūziķi Tomu Lipski: Ja nebūtu ielaidis to slimību, varbūt būtu citādi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toms Lipskis
Toms Lipskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc cīņas ar vēzi 28 gadu vecumā 24. oktobrī mūžībā devās kontrabasists, basģitārists, džeza mūziķis un pedagogs, Latgales patriots Toms Lipskis. Kā ziņo izdevums "Vakara ziņas", mūziķis ar šo slimību cīnījies divus gadus.

Grupas "Baltie lāči" solists Andris Baltacis izdevumam pastāstīja, ka neviens īsti nav zinājis, ka Toms slimo, turklāt vēzi viņš centies uzveikt pats saviem spēkiem. Kolēģis jaunieti atminas kā gaišu un neatlaidīgu cilvēku.

"Viņam bija viena operācija, un, iespējams, ja būtu gājis tālāk uz starošanu un nebūtu ielaidis to slimību, varbūt būtu citādi. Ja vien viņš uzpasētu sevi vairāk. Domāju, ka tas bija jaunības iekšējais maksimālisms - Toms pats centās apkarot slimību, un tas viņu varbūt arī sagrāva. Katram, kas gados jaunāks, gribas nostāties priekšgalā un darīt labāk nekā pārējie.[...] Kāds no malas kaut ko sāka nojaust apmēram pirms pusotra mēneša, jo līdz tam viņš to bija prasmīgi noslēpis no visiem. Toms aizgāja tajā saulē ar metastāzēm. [...] Nedod Dievs ielaist šo slimību. Pirmkārt, jābūt pašpārliecinātībai par sevi. Otrkārt, vajag turēties un iet uz priekšu. Zaudējums, protams, ir ne tikai Rēzeknei, bet arī visai Latvijai. Godīgi sakot, esmu šoruden bijis jau uz ļoti daudzām bērēm," atklāja Baltacis.

Kā sociālajos tīklos pavēstīja Toma brālis Mārcis, atvadīšanās no mūziķa notika 30. oktobrī Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcā.

Vien šā gada augusta beigās Lipskis kopā ar kolēģiem organizēja džeza koncertu Lūznavas muižas Kultūras šķūnī, tādējādi ieskandinot ieceri nākamgad Lūznavā rīkot džeza festivālu, kuram būtu mākslinieciskais vadītājs.

Pērn klajā laists “Toms Lipskis Quintet” debijas albums “Holographic Projections”, kura nosaukums latviešu valodā ir “Hologrāfiskās projekcijas”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toms Lipskis (@tom_lipsky) on

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu