Tiesa noraida Gobzema iesniegto sūdzību Zolitūdes traģēdijas civillietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aldis Gobzems.
Aldis Gobzems. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas apgabaltiesa nepieņēma advokāta un premjera kandidāta Alda Gobzema blakus sūdzību Zolitūdes traģēdijas civillietā, ar kuru viņš gribēja pārsūdzēt pirmās instances lēmumu neizskatīt lietu, vēsta LTV ziņu raidījums Panorāma.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa septembrī nolēma atstāt bez izskatīšanas Zolitūdes traģēdijā cietušo prasību pret SIA Homburg Zolitude, jo advokāts nav ieradies tiesā. 

Gobezms šo lēmumu pārsūdzēja, taču tas tika noraidīts 16. oktobrī.

"Advokātam nebija ordera, kas pilnvaro viņu iesniegt blakus sūdzību. Tas ir obligāts dokuments, lai varētu uzskatīt, ka šī prasība ir pieņemama izskatīšanai," skaidro Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos Raimonds Ločmelis.

Šis dokuments nepieciešams, jo tas pierāda, ka advokāts ir tiesīgs pārstāvēt lietā iesaistītās personas.

Gobzems apgalvo, ka tiesas noraidījuma iemeslu nezinot. Lai arī viņš tiesas materiālus nav redzējis, viņš uzskata, ka šim konkrētajam dokumentam tur jābūt. 

Advokāts uzsver, ka šī lieta ir būtiska tikai principa pēc, jo neuzskata, ka būs iespējams iegūt kompensāciju no SIA Homburg Zolitude, jo tas ir bankrotējis uzņēmums. Tomēr konkrētus iemeslus, kāpēc šāda tiesvedība ir būtiska, Gobzems atklāt nevarot.

Viņš apgalvo, ka šī lieta tiesā tiks iesniegta no jauna. 

Tomēr ieņemot Saeimas deputāta amatu, Aldis Gobzems vairs nedrīkstēs strādāt kā advokāts, tāpēc šī lieta, tāpat kā daudzas citas, tiks nodotas viņa kolēģiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu