Bordāns neizslēdz iespēju, ka partijas varētu tuvākajās dienās vienoties par koalīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns joprojām neizslēdz iespēju, ka valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas varētu tuvākajās dienās vienoties par koalīciju.

Politiķis aģentūrai LETA sacīja, ka neizslēdz šādu iespēju, bet arī to nevērtē kā 100% sasniedzamu. Bordāns uzskata, ka šajā laikā ir darīts viss, lai šo vienošanos panāktu.

Pašlaik viens no galvenajiem šķēršļiem, kas apgrūtina iespējas sasniegt vienošanās, ir tas, ka KPV LV sagaida oficiālu premjera nomināciju, uzskata Bordāns. Viņa vērtējumā šī iemesla dēļ trīs parlamentā jaunievēlētām partijām, kuras arī pretendē uz premjera amatu, pašlaik ir grūti vienoties savā starpā.

Bordāns uzsvēra, ka neformālās sarunās vairs nepiedalās, bet tikai tādās, par kurām varot runāt arī publiski. JKP līderis neizslēdza iespēju tuvākajā laikā aicināt citu partiju uz tikšanos, tomēr pašlaik konkrētas sarunas nav ieplānotas. Līdz pirmajai 13. Saeimas sēdei vēl varētu notikt sarunas gan par Saeimas vadību, gan arī par citiem jautājumiem.

Vērtējot kopumā šo mēnesi pēc vēlēšanām, Bordāns pauda, ka vairāk izdarīt nebija iespējams. Viņš piebilda, ka JKP ir gatava vadīt valdību un nemaina savu pozīciju par nesadarbošanos ar Zaļo un zemnieku savienību.

Kā ziņots, ka ceturtdien aizvadīta pēdējā 12. Saeimas sēde un nākamnedēļ darbu sāks jaunais parlamenta sasaukums, tomēr partiju sarunās par valdības veidošanu un parlamenta vadību progress joprojām nav vērojams.

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - KPV LV, JKP un Attīstībai/Par!. KPV LV premjera amata kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP - Bordāns, bet Attīstībai/Par! - Artis Pabriks.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā sacīja, ka nākamajā trešdienā varētu vēlreiz tikties ar trim Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī nosaukt to, kuram uzticētu valdības veidošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu