Policija no Ķīšezera izceļ nelegālus zvejas tīklus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas pašvaldības policija/Facebook

1. novembrī pulksten 15 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki saņēma zvanu no kāda vērīga makšķernieka, kurš Ķīšezerā ar savu laivu aizķēris nemarķētu zvejas tīklu - informē Rīgas pašvaldības policija.

Apsekojot ziņotāja norādīto teritoriju, sastapts arī pats izsaucējs.

Ziņotājs no ūdens nedaudz pavilka ārā ar laivu aizķerto tīklu. Velkot to ārā, konstatēts, ka pie tā ir piesiets vēl viens nemarķēts zvejas tīkls.

Kopā no Ķīšezera izcelti divi nemarķēti zvejas tīkli 180 metru garumā. Tajos atrastas 14 dažādu sugu zivis. Dzīvās radības no tīkliem atbrīvotas un atlaistas atpakaļ ūdenī. 

Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība, savukārt nelegālie zvejas rīki konfiscēti.

Policija pateicas iedzīvotājam par sniegto informāciju un aicina arī citus makšķerniekus par pamanītām aizdomīgām darbībām ūdens tuvumā vai nemarķētiem zvejas tīkliem Rīgas ūdenstilpnēs ziņot Rīgas pašvaldības policijai pa tālruņiem 110, 67026868, 67026899 vai rakstot uz e-pasta adresi: rpp.ugcan@riga.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu