Jaunpiebalgas skolā izveido amatu kopētājs; aizdomas par "savējā bīdīšanu" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nerijus Adomaitis/Reuters

Pagājušajā mācību gadā Jaunpiebalgas vidusskolu absolvējuši 11 skolēni. Niecīgā skolēnu skaita dēļ arī darba mazāk, tāpēc desmit gadu garumā apkopēja veikusi arī kopēšanas darbus. Taču tad ciema pašvaldība izsludinājusi vakanci uz kopētāja amatu - vēsta TV3 raidījums Bez Tabu

Pats sludinājums ir ievērības cienīgs – meklēts darbinieks, kura pienākumos ietilps dokumentu pavairošana, ielaminēšana, iesiešana, kā arī darbs ar datoru. Prasības pietiekami augstas – darba pieredze birojā vismaz viens gads, izieti kursi par bērnu aizsardzību un pat pirmās palīdzības sniegšanu. Tas viss par 470 eiro uz papīra.

"Manā laikā to varēja izdarīt skolotāji!", "Es nestādos priekšā, kāda varētu būt samaksa par to?" un "Priekš kāda vella tas?" - pauduši Jaunpiebalgas iedzīvotāji.

Amata ierosinātājs ir Jaunpiebalgas vidusskolas tehniskais direktors. Jāpiebilst, ka no sākta gala kopēšanas darbus ar tiešajiem pienākumiem apvienojušas skolas apkopējas. Taču pēkšņi skolas pārstāvis Dainis Šulcs secinājis, ka darbinieces nespējot ar visu tikt galā.

Kamēr raidījums Bez Tabu sarunājies ar tehnisko direktoru, telpu uzkopēja noskatījusies no malas. Sarunas gaitā ilggadējā skolas darbiniece paudusi viedokli, ka spēj ar visu tikt galā, taču pretī saņēmusi tehniskā direktora apvainojumus. Viņš norāda, ka viņa nepienācīgi uzkopjot skolas telpas.

Līdz ko Šulca kungs pametis telpu, uzkopēja Iveta paudusi aizdomas, kāpēc skolā pēkšņi nepieciešama kopētāja.

"Tehniskā direktora sieva strādāja Rankā par skolotāju. Skola likvidējās, tāpēc sievai jāatrod cits darbs!" stāsta apkopēja-kopētāja Iveta.

Tāpat Iveta atklāj, ka 130 eiro, kuru saņēmusi par kopēšanas darbiem, ļoti noderējuši ģimenes uzturēšanai. Savukārt tehniskais direktors Dainis nenoliedz, ka viņa sieva pretendējot uz kopētājas vietu.

"Es domāju, ka mana sieva nebūtu sliktākais variants!" teicis Dainis.

Jaunpiebalgas pašvaldības priekšsēdētājs Laimis Šāvējs atbalsta ieceri par jaunu štata vietu, kopētāja darba pienākumus raksturojot kā sarežģītus. Viņš uzsver, ka kopēt nenozīmē tikai uzspiest pogu. Pēc viņa sacītā, tas esot "vesels process".

Vaicājot par iemesliem, kāpēc darbu nevar turpināt ilggadējā darbiniece Iveta, priekšsēdētājs skaidru atbildi nevar sniegt.

"Es nestaigāju un nepārbaudu katru darbinieku. Tam ir skolas direktors, kas izvērtē katra darbinieka pienākumus un veiktā darba kvalitāti," situāciju komentējis Šāvējs.

Lai vai kā, konkurss ir noslēdzies un amata ieguvējs zināms būšot pavisam drīz - informē raidījums Bez Tabu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu