Zinātnieki pierādījuši, ka vīriešiem vienalga, ar kuru sievieti nodarboties ar seksu (8)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mīlestība, pāris
Mīlestība, pāris Foto: Pixabay

Ilgstoši vīrieši tikuši vainoti tajā, ka viņi spriež pēc sievietes tikai pēc ārējiem dotumiem. Izrādās, kā ir minēts atsevišķos pētījumos, vīrieša hormonus var iedarbināt pat ne tā skaistākā dāma, informē Postimees.

Pētījumā, kurā piedalījusies stiprā dzimuma studentu grupa vecumā no 21 līdz 25 gadiem, pierādīts, ka hormonu testosterona līmenis viņiem paaugstinās līdzīgi, neatkarīgi no tā, vai vīrietis komunicē ar skaistu sievietei vai tādu, kura vīrietim vizuāli ne visai patīk.

Eksperimenta dalībniekiem pietika telpā ar svešinieci pavadīt vien piecas minūtes, turklāt ne visiem vīriešiem viņa likusies vienlīdz pievilcīga, lai sajustu kādas pārmaiņas ķermenī.

Pētījuma autori uzskata, ka testosterona līmenis paaugstinās automātiski un tā ir neapzināta organisma reakcija uz sieviešu dzimumu.

» Sekss trijatā: pieredzes stāsti ar atšķirīgu iznākumu

Kā uzskata laikraksts Daily Telegraph, paaugstinātā testosterona blakus efekts var būt arī izmainīta uzvedība. Bieži vien šādos gadījumos vīrietis sāk taisnot plecus vai citādi uzvesties, piemēram, aktīvi žestikulējot un pat izplešot nāsis.

Acīmredzot, kā uzskata zinātnieki, paaugstināts hormonu līmenis veicina vīrietī vēlmi uz to, lai vairāk ar viņu kontaktētos - stāstītu sievietei atgadījumus par savu darbu, veiksmīgu karjeru, izglītību un milzīgo algu.

Skaista meitene
Skaista meitene Foto: Pixabay

Eksperimenta dalībniekiem netika ziņots, kāds ir pētījuma mērķis. Sākumā viņiem tika paņemti siekalu paraugi, lai noteiktu esošo hormonu līmeni, pēc tam katru dalībnieku ieveda citā telpā, kur viņiem lika risināt sudoku skaitļu mīklu, taču tas bija tikai iegansts tālākajam eksperimentam.

Vēlāk eksperimenta organizatori tajā pašā telpā ieveda vēl vienu - citu - nepazīstamu dalībnieku - sievieti, turklāt šajā gadījumā organizatori ar nolūku bija izvēlējušies viņam neatbilstošu sievieti. Lai it kā labotu "kļūdu", piecu minūšu laikā tika meklēta cita sieviete, un šīs piecas minūtes bija pietiekami ilgs laiks, lai telpā esošie svešinieki (iepriekšējā sarunu biedre) šo laiku varētu veltīt viens otram.

» Vīriešu viedoklis no lasītāju vēstulēm: vai partneris ir vainīgs, ja sieviete nesasniedz orgasmu

Nākamā tikšanās, lai izpildītu uzdevumu, bija jau 15 minūtes gara. Pēc tam vīriešiem tika ņemts otrs siekalu paraugs.

Salīdzinot piecu un 15 minūšu siekalu paraugus, tika secināts, ka testosterona līmenis pēc piecu minūšu randiņa vienatnē ar sievieti paaugstinājās par 7,8 %, bet pārējiem vīriešiem, kam, kā noskaidrojās, bija agresīvāks un dominējošāks temperaments, šis rādītājs izrādījies vēl augstāks, kaut nav zināms, cik tieši. 

Foto: Pixabay

Pētījuma dalībniekiem lūdza novērtēt sieviešu pievilcību, ar kurām viņi atradās vienā telpā. Domas bija atšķirīgas, tomēr tas neizmainīja testosterona līmeņa rādītājus, kas visos gadījumos izrādījās vienādi.

Groningenas universitātes pētījuma vadītājs Lianders van der Meijs: "Paaugstināts testosterona līmenis varētu būt vīrieša organisma automātiska reakcija, kas aktivizē receptorus orgānos un nervu sistēmā, gatavojot cilvēka ķermeni piesaistīt pretējā dzimuma pārstāvei."

Pēc Holandes zinātnieku domām, savukārt, ir pretēji. Tieši hormoni esot atbildīgi par ārējo dotumu izmaiņām un uzvedību, kas liecina par pievilcības palielināšanu.

Par labu šai hipotēzei runā fakts, ka dominējoša vīriešu uzvedība palielina viņu pievilcību kļūt pat kandidātu uz randiņu, kā arī runā par to, ka vīriešiem, kas demonstrē dominējošu uzvedību, biežāk izdodas veiksmīgi kontaktēties ar sievietēm.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu