Mežsarga uzraksta atlūgumu, tomēr tiesā pieprasa atzīt šo lēmumu par prettiesisku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šī gada 20.novembrī Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā būs pieejams spriedums bijušās Veselības inspekcijas (VI) vadītājas Aijas Mežsargas prasībā pret Veselības ministriju (VM) par viņas atbrīvošanas no amata iemesliem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Mežsarga, pēc pirmās instances sprieduma, viņa uzrakstīja atlūgumu, jo darba vietā bija radīti apstākļi, kuros nav bijis iespējams strādāt.

Kā skaidroja Mežsarga, viņa uzrakstīja atlūgumu saskaņā ar Darba likuma 100. panta 5. daļu, kurā teikts, ka darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.

Tomēr, pēc Mežsargas paustā, viņa tikusi atbrīvota pēc pašas vēlēšanās, kas, Mežsargas ieskatā, ir prettiesiski, un tāpēc viņa iesniedza tiesā jaunu prasību - atzīt rīkojumu par viņas atbrīvošanu no amata par prettiesisku un atjaunot viņu civildienestā.

Savukārt lietā par Mežsargas pārcelšanu uz Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra (VTMEC) direktora vietnieka amatu ir iesniegta kasācijas sūdzība, taču vēl nav zināms, kad Augstākā tiesa šo lietu skatīs.

Kā ziņots, pērn aprīlī VM nolēma rotēt tā brīža VI vadītāju Mežsargu uz zemāku amatu iestādē, no kuras vadītājas amata viņa jau iepriekš tika aizrotēta. Šoreiz viņai tika piedāvāts ieņemt VTMEC direktora vietnieces amatu.

Rotācija piedāvāta arī Mežsargas vietniecei Ivetai Šicai, kura pauda, ka šo lēmumu uzskata par neizvērtētu, turklāt viņai neesot jaunajam amatam - Valsts sporta medicīnas centra direktora vietnieka fiziskās veselības aprūpes jautājumos - nepieciešamā izglītība veselības aprūpē.

Abas bijušās VI darbinieces saskaņā ar VM rīkojumu darbu jaunajos amatos sāka pagājušā gada 2. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu