Slaidā kulinārijas eksperte Jūlija Visocka: tievēšanai nevajadzētu kļūt par dzīves mērķi

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sieviešu apsēstība ar tievēšanu mūsdienās ir pārspīlēta, jo daudz kur - gan sociālajos tīklos, gan medijos - it visur tiek kultivēts pārāk liels kārnums. Neapšaubāmi, nevajadzētu palaisties miesās ne sievietēm, ne vīriešiem, tomēr kinorežisora Andreja Končalovska sieva, slaidā aktrise un kulinārijas eksperte Jūlija Visocka, populārā raidījuma Ēdam mājās vadītāja, kura ik dienas gatavo ne tikai vieglus, diētiskus salātus, bet arī sātīgus desertus, stāsta, kāpēc viņa neievēro diētas un kā ir iespējams saglabāt slaidumu.

“Jūs visu laiku runājat - pievienojiet saldo krējumu, putukrējumu, miltus… Vai jūs pati tos ēdat? Kā jums izdodas būt tādā formā?” Jūlija Visocka stāsta, ka viņas Instagram profilā zem katras fotogrāfijas cilvēki viņai uzdod šādus jautājumus. Arī viņas kulinārijas meistarklasēs. “Turēties formā - tieši ar to es nodarbojos vairākus gadus un tāpēc nesēžu uz diētām,” viņa atzīst Marie Claire.

“Diēta - šodien tas ir nekas, rīt - viss. Organisms pēc stresa vienmēr ar dubultu spēku sāk uzkrāt rezerves. Es esmu par kaifu katru dienu, un nekas, ja tas ir dozēts,” kulinārijas eksperte stāsta.

» "Miss World 2018" dalībniece Daniela: skaistumkonkursi vairs nekoncentrējas tikai uz ārējo izskatu

“Diēta - tā ir pastāvīga sevis kontrolēšana, kaloriju, kilogramu, kumosu skaitīšana. Ēdiens kļūst par fetišu, tikai ar mīnus zīmi. Mēs sākam pievērst tam (tā konfigurācijai, sastāvam, neesamībai) pārāk lielu uzmanību. Dzīvot tādā režīmā ir vienkārši briesmīgi! Iekrist tādā ekstrēmā stāvoklī ir bīstami gan emocionālajai, gan fiziskajai veselībai,” Jūlija ir pārliecināta.

“Vairums diētu neņem vērā jūsu organisma īpatnības. Piemēram, moderni ir atteikties no glutēna, laktozes un cukura, bet vai jūs esat pārliecināta, ka jūsu organismam jālieto, piemēram, sojas piens? Nevajag sevi ārstēt no tā, kā jums nav,” viņa ir pārliecināta.

Kulinārijas eksperte saka: “Tievēšanai nevajadzētu kļūt par dzīves mērķi. Dzīves mērķis ir justies laimīgam un labi justies. Slaidums ir tikai blakusefekts. Es neticu diētām, es ticu fiziskajām aktivitātēm!”

Reiz kādā intervijā Jūlija kā lielisku diētu ieteica iemīlēšanos - ne vienmēr kādā cilvēkā, bet it visā, kas tev patīk - dzīvē!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu