Hakeri publicē datus par 81 000 Facebook lietotāju; sola pārdot datus par kopumā 120 miljoniem lietotāju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Raidorganizācijas BBC Krievijas nodaļa sazinājusies ar personām, kuras apgalvo, ka viņu rīcībā ir dati par 120 miljoniem Facebook lietotāju kontu. Šos datus plānots pārdot, un parauga pēc publicēti dati par 81 000 lietotāju.

Viena lietotāja konta informāciju hakeri piedāvājuši iegādāties par 10 centiem.

Facebook izpilddirektors Gejs Rosens skaidro, ka hakeri nozaguši informāciju ar interneta pārlūkprogrammu paplašinājumiem un ir veiktas darbības, lai bīstamie paplašinājumi nebūtu vairs pieejami.

Pēc BBC pasūtījuma kiberdrošības uzņēmums Digital Shadows pārbaudīja hakeru teikto un apstiprināja, ka 81 000 lietotāju dati, kas parauga pēc publicēti internetā, satur privātas sarakstes.

Hakeri publicējuši datus par vēl 176 000 tūkstošiem lietotāju.

BBC žurnālisti sazinājās ar pieciem Krievijas Facebook lietotājiem, kuru privātā sarakste publiski publicēta. Visi pieci apstiprināji, ka tās tiešām ir viņu sūtītas ziņas. 

Starp nozagtajiem datiem bijusi, piemēram, sarakste starp diviem mīlniekiem, bildes no nesena atvaļinājuma un sūdzēšanas par nesaskaņām ar padēlu.

Izliekoties par potenciālo pircēju, BBC žurnālisti sazinājās ar nozagto datu pārdevējiem. Viņiem atbildēja persona, kurš pieteica sevi kā Džons Smits.

Pārstāvis apgalvoja, ka viņu rīcībā ir dati par 120 miljoniem kontu, no kuriem 2,7 miljoni atrodas Krievijā. Kiberdrošības uzņēmums Digital Shadows apšauba teiktā patiesumu, jo maz ticams, ka Facebook nebūtu ievērojis tik apjomīgu drošības pārrāvumu viņu sistēmai.

Tā sauktais Džons Smits nespēja paskaidrot, kāpēc savu piedāvājumu nav popularizējis plašāk.

Jau vēstīts, ka septembrī tapa zināms par hakeru uzbrukumu interneta milzim. "Mēs pārdodam personisku informāciju par Facebook lietotājiem. Mūsu datubāzē ir [dati par] 120 miljoniem kontiem," rakstīja interneta konts ar nosaukumu FBSaler.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu