Drūmā statistika: Latvijā šogad satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši 122 cilvēki (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Automašīna, kura cietusi smagā ceļu satiksmes negadījumā Valsts policijas projekta "Edward" preses konferences laikā, kurā iepazīstina ar Latvijas statistikas datiem par ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem vai smagi cietušajiem.
Automašīna, kura cietusi smagā ceļu satiksmes negadījumā Valsts policijas projekta "Edward" preses konferences laikā, kurā iepazīstina ar Latvijas statistikas datiem par ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem vai smagi cietušajiem. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā šogad ir samazinājies satiksmes negadījumu skaits, tomēr tajos dzīvību zaudējuši 122 cilvēki, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Šogad līdz 31. oktobrim kopumā policijā reģistrēti 16 904 satiksmes negadījumi, kas ir par 212 avārijām mazāk nekā pērn identiskā laika posmā. Šogad avārijās cietuši 4029 cilvēki, kas ir par 18 mazāk nekā pērn.

Šogad satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši 122 cilvēki, bet pērn desmit mēnešos gāja bojā 108 cilvēki. 26. oktobrī, piemēram, satiksmes negadījumos gājuši bojā trīs cilvēki.

VP jau septembrī atzina, ka pēdējo desmit gadu laikā situācija uz ceļiem bija būtiski uzlabojusies, taču pagājušais gads un šis gads liecina par to, ka iestājusies "tāda kā stagnācija", jo apdraudēts Eiropā uzstādītais mērķis, proti, līdz 2020. gadam Latvijā reģistrēts par 50% mazāk bojāgājušo un smagi cietušo negadījumos, salīdzinot ar 2010. gadu.

Šis gads iestājās cerīgi, taču vasaras mēnešos situācija būtiski pasliktinājās, jo, piemēram, augustā gāja bojā 17 cilvēki.

Galvenie riska faktori smagiem negadījumiem ir nihilistiskā attieksme pret satiksmes noteikumiem, transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un ceļu infrastruktūra. Nihilismu pret satiksmes noteikumiem arī apliecinot septembra statistika, kad vairāki no mirušiem gājējiem notriekti tumšajā laikā, nevienam nav bijis atstarotājs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu