Sodīti liepājnieki, kuri pērn valsts svētkus svinējuši šaudoties ar pneimatiskajām pistolēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa telpas ēkā Allažu ielā 2.
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa telpas ēkā Allažu ielā 2. Foto: Anna Veronika Grepere/LETA

Tiesas priekšā stājušies un sodu saņēmuši trīs vīrieši un kāda sieviete, kuri pagājušajā gadā Latvijas dzimšanas dienas vakarā izklaidējušies, ar pneimatiskajām pistolēm šaujot pa pasažieru autobusu, iedzīvotāju mājokļu un uzņēmumu logiem, arī cilvēkiem, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Lai gan drīz pēc notikušā policija aizturējusi piecus cilvēkus, uz apsūdzēto sola sēdušies četri. 1997., 1985. un 1991. gadā dzimušie vīrieši un 1990. gadā dzimusī sieviete apsūdzēti par huligānismu personu grupā.

"Nodarot miesas bojājumus cietušajiem un bojājot mantu, izdarīja rupju sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaudās acīmredzamā necieņā pret sabiedrību, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, kā arī uzņēmuma darbu," teikts apsūdzībā.

2017. gada 18. novembra vakarā apsūdzētie lietojuši alkoholu un, vizinoties ar automašīnu BMW pa pilsētu, šaudījušies ar pneimatiskajām pistolēm, mērķējot gan uz pasažieru autobusiem, gan liepājnieku mājokļiem.

Tā Cukura ielā braucošajam "Liepājas Autobusu parka" 6. maršruta autobusam huligāni sašāvuši kreisās puses logu, savukārt Raiņa ielā logu stikls sabojāts 3. maršruta autobusam. No kompānijas darbībām cietuši arī vairāku iedzīvotāju mājokļu logi un automašīnas, bet O. Kalpaka un Jūras ielā sašauti vairāku uzņēmumu ēku logi.

Roņu un K. Ūliha ielas krustojumā apsūdzētie raidījuši šāvienu kāda gājēja virzienā, bet Brīvības ielā braucošai automašīnai "BMW 325" viņi metuši ar stikla pudeli. Kad minētās automašīnas šoferis apstājies, lai noskaidrotu notikušā iemeslus, viņam ar huligāniem izcēlies konflikts. Tā laikā viens no kompānijas vairākas reizes iesitis automašīnas šoferim pa ķermeni, bet otrs ar pneimatisko pistoli piekautajam vīrietim vairākkārt iešāvis ķermenī. Šāviens raidīts arī sejā. Turklāt cietušajam ar stikla pudeli iesists pa galvu, bet viņa automašīnai nolauzts atpakaļskata spogulis.

Spriedumu Kurzemes rajona tiesa pasludinājusi 1. oktobrī. Trim no apsūdzētajiem tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem (ar pusotru gadu ilgu pārbaudes laiku), bet ceturtajam septiņu mēnešu ilgu nosacītu sodu (ar viena gada un četru mēnešu pārbaudes termiņu).

Visiem četriem solidāri būs jāmaksā materiālā un morālā kompensācija cietušajiem, kopumā vairāk nekā 5000 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu