Ašeradens: "Esam atvērti jebkuram no risinājumiem un gaidīsim Valsts prezidenta paziņojumu!" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens piedalās preses konferencē, kurā informē par Būvniecības informācijas sistēmas www.bis.gov.lv jauno funkcionalitāti - būvniecības ieceres e-saskaņošanu.
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens piedalās preses konferencē, kurā informē par Būvniecības informācijas sistēmas www.bis.gov.lv jauno funkcionalitāti - būvniecības ieceres e-saskaņošanu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Darbu apjoms jaunajai Saeimai un valdībai strauji pieaug, tādēļ partijām jāspēj vienoties par jaunā Ministru kabineta izveidi, aģentūrai LETA uzsvēra "Jaunās Vienotības" (JV) līderis Arvils Ašeradens (V).

"Valdība jāsastāda jaunajām partijām un tām būtu jātiek galā ar šo jautājumu. Ceram, ka situācija nākamnedēļ sāks risināties. Ļoti strauji sakrājas darbi gan jaunajai Saeimai, gan valdībai, tādēļ gaidām rezultātu," norādīja politiķis.

Viņš skaidroja, ka, visticamāk, pirmdien atsāksies partiju konsultācijas, kā arī pirmdien Saeimā būšot sarunas par frakciju izvietojumu Saeimas zālē un par Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanām.

Lūgts komentēt to, kā JV uztver "KPV LV" līdera Artusa Kaimiņa kandidēšanu uz Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu, Ašereadens vērsa uzmanība, ka tas rūpīgi tiks izdiskutēts partijas valdes sēdē pirmdien plkst.12, kad tiks lemts par atbalstu vienai vai otrai kandidatūrai.

Viņš skaidroja, ka pirms gaidāmās 13.cSaeimas pirmās sēdes partijas uzstādījumos nekas nav mainījies, proti, partijai ir sava priekšvēlēšanu programma un jāvērtē, kura no jaunajām partijām piedāvās labāk šos jautājumus risināt. "Esam atvērti jebkuram no risinājumiem un gaidīsim Valsts prezidenta paziņojumu nākamnedēļ," piebilda Ašeradens.

LETA jau ziņoja, ka uz Saeimas priekšsēdētāja amatu pašlaik pretendē Jaunā konservatīvā partija (JKP) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), liecina valdības veidošanas sarunās iesaistīto politiķu teiktais. Savukārt "KPV LV" valdes loceklis Artuss Kaimiņš pretendē uz Saeimas spīkera biedra amatu.

Politiķi turpina neformālās sarunas, lai vienotos par 13.Saeimas Prezidiju.

Kā liecina politiķu neoficiāli paustais, lielāka interese par spīkera amatu esot JKP un VL-TB/LNNK. JKP spīkera amatā vēlētos redzēt topošo deputāti Dagmāru Beitneri-Le Gallu, bet VL-TB/LNNK - pašreizējo Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kura priekšvēlēšanu laikā tika pieteikta kā aizsardzības ministra amata kandidāte.

Līdz šim arī neesot sekmējies panākt vienošanos par jaunu Prezidiju, kurā būtu pārstāvētas piecas lielākās frakcijas.

Iepriekš vairāki politiķi pieļāva iespēju, ka pirmajā Saeimas sēdē varētu tikt pārvēlēti četri pašreizējie parlamenta Prezidija locekļi - priekšsēdētāja Mūrniece, viņas vietnieki Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Gundars Daudze (ZZS), kā arī parlamenta sekretārs Andrejs Klementjevs (S).

Pret šādu risinājumu gan iebilstot lielākās no Saeimā jaunievēlētām partijām.

Ņemot vērā mēģinājumus vienoties par Prezidiju, valdības veidošanas procesā pagaidām esot paņemta nosacīta pauze.

Tikmēr Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā Latvijas Radio šonedēļ sacīja, ka trešdien varētu vēlreiz tikties ar trim Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī nosaukt to, kuram uzticētu valdības veidošanu.

Iepriekš Vējonis 13.Saeimā ievēlēto partiju darbu pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtēja kā neapmierinošu, tādēļ šonedēļ Rīgas pilī tikās ar "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu