"VEF Rīga" pārliecinoši piekāpjas "Unics"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VEF Rīga twitter.com

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā izbraukumā ar 74:89 (18:16, 11:30, 11:22, 34:21) zaudēja ULEB Eirokausa komandai Kazaņas "Unics".

"VEF Rīga" sastāvā pa 16 punktiem iemeta Kristaps Janičenoks un Vinsents Konsils, kamēr 13 punktus pievienoja Andrejs Gražulis.

"Unics" labā 25 punktus tikmēr sameta Ēriks Makolums.

"VEF Rīga" šo spēli sāka negaidīti veiksmīgi, jo pēc Konsila un Stīva Zeka precīzajiem uzbrukumiem viesi no Latvijas galvaspilsētas bija izvirzījušies vadībā ar 9:4. Turpinājumā "Unics" gan atguva spēles garšu un ātri vien panāca neizšķirtu. Tiesa, pirmajā ceturksnī tik un tā neliela iniciatīva piederēja "VEF Rīga" basketbolistiem, kuri pirmās desmit minūtes noslēdza ar divu punktu vadību (18:16).

Otrajā ceturtdaļā spēles ritējums gan nedaudz izmainījās, jo mājinieki pēc precīza tālmetiena šī perioda ievadā atguva vadību un arī iniciatīvu. Nekur tālu "VEF Rīga" gan pretiniekiem atrauties neļāva - laukumā bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņa, taču nepilnas četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām "Unics" iemeta divus tālmetienus pēc kārtas un atrāvās jau līdz 36:27.

Atlikušajās minūtēs "Unics" izmantoja iegūto pacēlumu un pirmo puslaiku noslēdza jau ar 17 punktu vadību - 46:29.

Otrajā puslaikā "VEF Rīga" basketbolisti spēles gaitu nemainīja, turklāt "Unics" savu pārsvaru ievērojami palielināja, tam ceturtajā ceturksnī pārsniedzot arī 30 punktus. Jau ilgu laiku pirms pamatlaika beigām spēles liktenis bija izšķirts.

Tiesa, beidzamajās minūtēs rīdzinieki spēlēja apņēmīgāk un manāmi samazināja rezultāta starpību, pēc Roberta Stumbra trejača minūti līdz beigām viesiem atpaliekot tikai 11 punktus (72:83). Pēc tam gan Kazaņas komandas basketbolisti atkal ieguva nedaudz lielāku vadību.

Rīdzinieki Vienotās līgas sezonas ievadā cieta četrus zaudējumus pēc kārtas, bet trešdien izcīnīja pirmo uzvaru, savā laukumā ar rezultātu 82:74 pārspējot Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Tikmēr "Unics" sezonu iesāka ar trim uzvarām, bet iepriekšējā duelī ar 65:78 tika atzīts ULEB Eirolīgas komandas Maskavas apgabala "Himki" pārākums.

Tāpat Kazaņas komanda sekmīgi iesākusi ULEB Eirokausa sezonu, ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņemot līderpozīciju savā apakšgrupā.

Savukārt "VEF Rīga" šosezon spēlējusi "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā, kur ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodas kopvērtējuma trešajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu