Gailītis: "Unics" mūs sodīja par kļūdām uzbrukumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola kluba "VEF Rīga"  galvenais treneris Jānis Gailītis
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Paula Čurkste/LETA

Kazaņas "Unics" vienība svētdien VTB Vienotās līgas mačā sodīja Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" par tās pieļautajām kļūdām uzbrukumā, pēc cīņas sacīja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" savā sestajā šīs sezonas VTB Vienotās līgas spēlē viesos ar 74:89 (18:16, 11:30, 11:22, 34:21) zaudēja ULEB Eirokausa komandai Kazaņas "Unics".

"Spēli sākām un noslēdzām labi, tomēr to pašu es nevaru teikt par otro un trešo ceturtdaļu," turnīra rīkotāji citē Gailīša teikto. "Īpaši daudz kļūdu mēs pieļāvām uzbrukumā, kā rezultātā "Unics" par to mūs sodīja."

"Šo spēli aizvadījām bez vēl viena saspēles vadītāja [Džebrila Durema]. Tas ir iemesls, kāpēc mēs uzbrukumā pieļāvām tik daudz kļūdu," neapmierināts bija Gailītis.

Tikmēr "Unics" galvenais treneris Dimitris Priftis pauda, ka viņa vadītā komanda nopietni spēlējusi trīs ceturtdaļas.

"Ikviens basketbolists tika pie spēles laika. Esmu priecīgs, ka uzvarējām. Protams, vēlējāmies, lai dažbrīd no spēlētājiem būtu nopietnāka attieksme, bet uzvara ir un paliek uzvara," izteicās Priftis.

"VEF Rīga" ar vienu uzvaru sešās spēlēs ieņem 13.vietu kopvērtējuma tabulā, apsteidzot vien piecus zaudējumus cietušo Minskas "Cmoki".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu