Hašogi dēli aicina Saūda Arābijas varasiestādes atdot tēva līķi

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saūda Arābijā pazīstamais žurnālists Džamals Hašogi.
Saūda Arābijā pazīstamais žurnālists Džamals Hašogi. Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā, noslepkavotā saūdarābu žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi dēli pauduši aicinājumu Saūda Arābijas varasiestādēm atdot tēva līķi, lai tuvinieki varētu pienācīgi atvadīties no nelaiķa.

Par to dēli ASV telekanālam CNN pastāstījuši intervijā, kas tika pārraidīta svētdien.

"Es tiešām ceru, ka, lai arī kas notika, viņam nebija sāpīgi, un ka tas bija ātri. Vai arī, ka viņam bija mierīga nāve," Vašingtonā intervijā CNN sacīja Abdulla Hašogi.

Viņa brālis Salahs sacīja: "Viss, ko mēs vēlamies, ir apglabāt viņu Al Baki [kapos] Medinā kopā ar viņa ģimeni."

"Es esmu runājis ar Saūda Arābijas varasiestādēm un vienīgi ceru, ka tas notiks drīz."

"Karalis ir uzsvēris, ka visi tiks saukti pie atbildības, un es tam ticu," uzsvēra Salahs.

Nogalinātā žurnālista līgava vienlaikus aicinājusi ASV prezidentu Donaldu Trampu atbalstīt Turcijas centienus viņa nāves izmeklēšanā.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķis Hašogi 2. oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā", līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Turcijas prokurors trešdien apstiprināja, ka Hašogi iepriekš izplānotas slepkavības gaitā nožņaugts, tiklīdz viņš 2. oktobrī ienācis konsulātā. Viņa līķis sadalīts un iznīcināts.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans pagājušajā nedēļā pauda pārliecību, ka pavēle nogalināt Hašogi nākusi no Saūda Arābijas valdības "visaugstākajiem līmeņiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu