Gulbim divu vietu kāpums ATP rangā; Džokovičs atgriežas līderpozīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AP/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, par divām vietām pakāpies uz 94.pozīciju, kamēr reitinga līderpozīcijā pēc divu gadu pārtraukuma atgriezies serbs Novaks Džokovičs.

Pirms divām nedēļām 30 gadus vecais Gulbis apstājās Bāzeles "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrajā kārtā, bet vēl pirms tam aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāvis pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem Gulbim ļautu arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Vēl pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā joprojām ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis 27 vietas un ieņem 520.pozīciju. Pēc uzvaras Suboticas "Futures" turnīrā viņš septembra sākumā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu, bet vēl vēlāk sasniedza savu rekordaugsto 434.pozīciju.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš saglabājis 1378.pozīciju. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš ieņem 1461.pozīciju, Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš atrodas dalītā 1720.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns atrodas 2000.pozīcijā. Lazdiņš savu pozīciju nemaina, Podžum un Stabiņam ir četru vietu kāpums, bet Rocēnam - četru vietu kritums.

Tikmēr pasaules ranga virsotnē notikušas pārmaiņas, pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriežoties Džokovičam, kurš šosezon piedzīvoja spožu atgriešanos pēc cīņām ar traumām. Līdz ar to, uz otro vietu atkāpies spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt ceturtais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, aiz viņa seko vācietis Aleksandrs Zverevs, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet par divām vietām uz devīto pozīciju pakāpies japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais tagad ir amerikānis Džons Isners.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās "Masters 1000" turnīrs Parīzē, kurā triumfēja krievs Karens Hačanovs, finālā pārspēdams Džokoviču. Hačanovs rangā par septiņām vietām pakāpies uz 11.pozīciju.

Šajā nedēļā Milānā notiks ATP uzlecošo zvaigžņu turnīrs "Next Gen", bet nedēļu vēlāk planētas vadošie tenisisti Londonā aizvadīs ATP sezonas noslēguma sacensības.

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis sešas vietas un ieņem 679.pozīciju, bet viņa dvīņubrālis Jānis Podžus saglabājis 917.vietu.

Vēl Rūdolfs Mednis ieņem 1327.vietu, Grīnvalds ir 1342.pozīcijā, kamēr Artūrs Lazdiņš ieņem 1583.pozīciju, viņiem pakāpjoties pa attiecīgi divām, vienu un astoņām pozīcijām.

Savukārt dubultspēļu rangu atstājis Miķelis Lībietis, kurš šosezon dziedēja traumu un nevarēja aizstāvēt pērn sakrātos punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu