Latvijas regbija izlasi varētu trenēt speciālists no Francijas vai Anglijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aivars Pilenieks (no kreisās) un LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins
Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aivars Pilenieks (no kreisās) un LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Regbija federācija (LRF) izteikusi izlases galvenajam trenerim Sergejam Lisko jauna līguma piedāvājumu, taču, ja krievs tam nepiekritīs, valstsvienību varētu pārņemt arī speciālists no Francijas vai Anglijas, aģentūrai LETA atklāja LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins.

Pašreizējais līgums par izlases vadīšanu Lisko ir noslēdzies. Krievu speciālists par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2012.gada rudenī, sākotnēji noslēdzot līgumu uz četriem mačiem. Kopš tā laika viņš ir saglabājis savu amatu, turklāt komanda laika gaitā savus rezultātus ir uzlabojusi.

"Lisko ir piedāvāts jauns līgums. Mēs gan šobrīd finansiāli nevaram piedāvāt tik daudz, cik iepriekš. Šobrīd Lisko izskata šo variantu, un viņam dots laiks līdz gada beigām," sacīja Voroņins, norādot, ka trenerim piedāvāta sadarbību uz nākamo gadu. "Ja Sergejs piekritīs, viņš savu darbu turpinās. Ja ne, meklēsim citu variantu."

Tiesa, LRF pirmdien savā mājaslapā publicējusi interviju ar Lisko, kurā viņš norāda, ka pēc oktobra izskaņā notikušā Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas otrās konferences mača pret Austriju jau atvadījies no izlases, regbistiem norādot, ka sadarbība, visticamāk, beigusies.

"Uzskatu, ka Lisko ir ļoti labs speciālists, lielisks analītiķis, turklāt ar mūsu komandu viņš strādājis jau ilgu laiku," teica Voroņins, paužot cerību, ka krievu treneris paliks. "Ja Lisko nepiekritīs, viņa vietā, visticamāk, stāsies ārzemnieks. Šobrīd ir viens variants ar speciālistu no Francijas, kā arī meklējam iespējas Anglijā."

Pastāv arī iespēja, ka nākamā gada mačos Latvijas izlasi vēl varētu vadīt kāds no pašmāju speciālists, kurš darbojies Lisko treneru korpusā, tomēr tas tiek izskatīts kā rezerves variants.

Lisko 2012.gadā kļuva vien par trešo treneri izlases vēsturē aiz Ulda Bautra un Vladimira Ņikonova. 2006.gadā Latvija pasaules rangā bija pacēlusies līdz pat 37.vietai, bet, kad krievu treneris pārņēma amatu, komandu bija vien 72.pozīcijā, kas ir tās visu laiku zemākā.

Šobrīd Latvijas komanda rangā atrodas 57.vietā.

Lisko vadībā Latvijas klasikā izlase aizvadījusi 27 spēles, kurās guvusi 16 uzvaras un piedzīvojusi 11 neveiksmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu