Likumsargi Pļavniekos risina ģimenes konfliktu; sievietes lūgumu nošķirt no dzīvesbiedra noraida (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

3. novembrī neilgi pirms pulksten diviem Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju par ģimenes konfliktu Pļavniekos. Uz notikuma vietu devās tuvākā pašvaldības policijas patruļa - vēsta Rīgas pašvaldības policija. 

Ierodoties norādītajā dzīvoklī, likumsargi sastapa izsaucēju. Tā bija kāda jauna sieviete, kura pastāstīja, ka viņas dzīvesbiedrs atnācis mājās alkohola reibumā. Vīrieša greizsirdības dēļ abu starpā izcēlies konflikts un vīrietis sasitis vienu no sievietes mobilajiem telefoniem.

Izsaucēja apgalvoja, ka arī iepriekš dzīvesbiedrs pacēlis pret viņu roku.

Tobrīd dzīvoklī atradās arī divi mazi bērni. Neviena no atvasēm vecāku konfliktu neesot nedz redzējusi, nedz dzirdējusi, savukārt vīrietis pēc strīda aizmidzis viesistabā uz dīvāna.

Norādītajā istabā sastapts arī izsaucējas dzīvesbiedrs, kurš tika pamodināts. Vīrietim lūgts izstāstīt savu notikušā versiju.

Vīrietis atzina, ka notikuma dienā tiešām bijis ciemos pie draugiem un nedaudz lietojis alkoholu. Atgriežoties mājās, viņš pieķēris draudzeni sarakstoties ar citu vīrieti. Tāpat notikuma dienā vīrietis esot saņēmis zvanu no kāda dzīvesbiedres drauga, kurš draudējis viņam salauzt kājas. Vīrietis lūdzis draudzenei paskaidrojumus, taču viņa atcirtusi, ka tas, ko viņa darot mobilajā telefonā, esot tikai viņas darīšana.

Vīrietis atzina, ka neesot viņu laidis ārā no virtuves, iekams viņa neizskaidros, kas notiek. Viņš noliedza, ka jebkad būtu dzīvesbiedreni sitis.

Vēl atklājās, ka pāris reiz jau šķīries, tomēr nesen nolēmis kopdzīvi atsākt. Arī strīdi drīz atsākušies, tāpēc pirms vairākām nedēļām draudzenei lūgts izvākties.

Policija noskaidroja, ka abu atvases ikdienā pieskata izsaucējas tēvs, kurš arī pavisam nesen ievācies jaunā vīrieša dzīvoklī. Lai pārbaudītu informāciju par fizisku vardarbību ģimenē, bērnu vectēvs tika pamodināts. Kungs atzina, ka jaunais pāris tik tiešām regulāri strīdoties, tomēr fizisku izrēķināšanos abu starpā neesot redzējis.

Lai gan izsaucēja lūdza dzīvesbiedra nošķiršanu, pēc apdraudējuma izvērtēšanas, nolemts sievietes lūgumu noraidīt. Abas no iesaistītajām pusēm aicinātas mierīgā sarunu ceļā risināt šķiršanās procesu, nekaitējot nedz bērniem, nedz arī viens otram.

Ņemot vērā abu iesaistīto pušu sniegto informāciju par regulāriem strīdiem ģimenē, informācija izvērtēšanai nosūtīta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu