Tallinā trīsgadīgs bērns savainojis savu bērnudārza biedru ar nazi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Pagājušajā ceturtdienā tapis zināms, ka kāds trīs gadus vecs zēns Tallinas bērnudārzā ar nazi savainojis roku kādam citam bērnam, vēsta portāls Postimees

"Rēta bija tik dziļa, it kā ievainojums būtu veikts ar pamatīgu miesnieka nazi," stāsta savainotā bērna māte. 

Konflikts starp bērniem bija jau ieildzis, taču bērnudārzam un cietušā bērna vecākiem nebija iespējas neko darīt, ņemot vērā, ka vecāki, kuru zēns uzvedās agresīvi, neatzina problēmu eksistenci. 

Pēc notikušā cietušajam bērnam ir ne tikai fiziska, bet arī psihiska trauma, kā rezultātā viņš kategoriski atsakās apmeklēt bērnudārzu. 

Jau mēnesi dēls sūdzējies, ka cits zēns viņu bērnudārzā sit, stāsta cietušā bērna māte. Sākotnēji vecāki tam nepievērsa pietiekamu uzmanību, taču, sūdzībām turpinoties arī no citiem bērniem, viņi vērsās pie bērnudārza vadības. 

Vadība izturējusies saprotoši un solījusi sekot līdzi situācijai. Problēmas sakne bijusi agresīvā bērna vecākos, kas nevēlējušies atzīt, ka viņu puikam ir uzvedības problēmas. 

Bērnudārza vadītāja apliecina, ka šāds incidents ir noticis, taču, kā tieši tas notika, neviens nav redzējis. Audzinātāja tajā brīdī meklējusi kaut ko skapī, telpā valdījis klusums - nebijis strīdu. Kad viņa pievērsusies bērniem, viens no tiem teicis, ka ir asinis, un otrs raudājis. Tikai pēc tam audzinātāja pamanījusi blakus zēniem dzeltenu plastmasas nazi, kas domāts kartonam. 

 "Tas nav īsts nazis, es to vispār nesauktu par nazi, jo tur ir vairāk plastmasas, kaut gan ir arī asmens," norāda vadītāja, piebilstot, ka tas nebija tiešs uzbrukums. Visticamāk, viens no puikām paņēmis nazi un otrs gribējis to atņemt. 

Dārziņa biedru sagriezušā puikas vecāki piekrituši kopā ar dēlu apmeklēt psihologu. Bērnudārza vadītāja atzinusi problēmu un solījusi pievērst tai pastiprinātu uzmanību. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu