"Ventspils" savā laukumā aizvada FIBA Čempionu līgas spēli pret "MHP Riesen"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola klubs "Ventspils"
Basketbola klubs "Ventspils" Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempione basketbolā "Ventspils" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā savā laukumā tiekas ar vācu komandu Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Abu vienību divcīņa sāksies plkst.19. Maču tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Savukārt vēl otrdien spēli aizvadīs Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Vācijas komanda Bambergas "Brose", kas plkst.21 pēc Latvijas laika viesos spēkosies ar Antverpenes "Giants" no Beļģijas.

Komandām šī būs piektā spēle turnīrā. "Ventspils" un "MHP Riesen" ir A grupas pastarītes, jo vācu vienība zaudējusi visās četrās spēlēs, bet "Ventspils" cietusi neveiksmi trijās, kas pagaidām klubus ierindo attiecīgi astotajā un septītajā pozīcijā.

Vēl šodien A grupas ietvaros Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" uzņems "Le Mans" no Francijas, Polijas čempione Vloclavekas "Anwil" savā laukumā spēkosies ar Spānijas klubu Mursijas UCAM, bet Turcijas klubs Bandirmas "Banvit" ar Itālijas komandu Avelīno "Sidigas" viesos tiksies trešdien.

Šobrīd grupas kopvērtējuma vadībā ar uzvarām visās četrās spēlēs atrodas UCAM, kam ar trim panākumiem seko "Banvit" un "Sidigas", kamēr divas uzvaras ir "Anwil" un "Le Mans" rēķinā. Pirmajam pieciniekam ar vienu uzvaru seko "Ņižnij Novgorod" un "Ventspils", kamēr visās četrās spēlēs zaudējusi "MHP Riesen".

Čempionu līgas pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 zaudēja "Anwil", otrajā cīņā ar 85:91 piekāpās UCAM, bet trešajā spēlē tika arī pie pirmās uzvaras, jo savu skatītāju priekšā ar 86:80 tika apspēlēta "Banvit". Pēc tam gan ceturtajā mačā viesos ar 76:91 tika zaudēts "Le Mans".

Tikmēr "MHP Riesen" ar 76:89 piekāpās "Banvit", tad sekoja neveiksme ar 77:96 pret "Sidigas", kā arī divi zaudējumi pret "Le Mans" ar 54:64 un "Anwil" ar 85:93.

Ludvigsburgas klubs Vācijas čempionātā šosezon guvis divas uzvaras sešās spēlēs, kas kopvērtējumā tai ļauj atrasties 14.vietā 18 klubu konkurencē.

Savukārt "Ventspils" komanda "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ieņem otro vietu, jo guvusi septiņas uzvaras astoņās spēlēs, atpaliekot vien no Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas uzvarējusi visās septiņās cīņās.

"Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Bīns, Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Tiesa, jau sezonas sākumā ventspilniekus piemeklējušas sastāva problēmas, jo pleca traumas dēļ vairākus mēnešus nevarēs spēlēt Antrops, kā arī laukumā vēl nav atgriezies Blaus.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu