Pēc KNAB lūguma sākt kriminālvajāšanu Truksnim būtu jāatkāpjas no Jūrmalas mēra amata (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Armands Krauze.
Armands Krauze. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma sākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni viņam ir jāatkāpjas no amata, kā arī jānoliek domes deputāta mandāts, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš atgādināja, ka Truksnis ir apturējis darbību ZZS ietilpstošajā Latvijas Zaļajā partijā.

Politiķis norādīja, ka ZZS vienmēr ir uzskatījusi, ka šādi jautājumi ir jārisina tiesiski, un, ja Truksnis ir vainīgs, tad tiesai viņam jāpiemēro attiecīgais sods.

Vaicāts, vai gadījumā, ja Truksnis pats neatkāpsies, vai politiskais spēks aicinās ZZS Jūrmalas deputātus balsot par viņa atbrīvošanu no amata, politiskā spēka valdes priekšsēdētājs atbildēja, ka ir vairāki rīcības varianti, un ka par šo situāciju vēl nepieciešams apspriesties Zaļo un zemnieku savienības valdes sēdē.

Krauze akcentēja, ka ZZS vai jebkurai citai partijai, kura ir ievēlēta Saeimā, nav mehānisma un resursu, kā pārbaudīt, vai saņemtais ziedojums atbilst likuma nosacījumiem. Politiķis norādīja, ka būtu jāsāk diskusija Saeimā par iespēju precizēt normatīvos aktus, lai atrisinātu jautājumu par šī mehānisma trūkumu.

KNAB lūdzis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Truksni un uzņēmēju Jūliju Krūmiņu par ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, Krūmiņam inkriminējot arī partijas No sirds Latvijai (NSL) nelikumīgu finansēšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

No KNAB izplatītās infografikas noprotams, ka Truksnim rosināts apsūdzību uzrādīt ne tikai par partiju apvienības nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, bet arī par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu.

LETA iepriekš vēstīja, ka KNAB Truksnim bija aizliedzis tikties ar toreizējo ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani, Krūmiņu un savulaik ar NSL saistīto finansistu Jorenu Raitumu. Tāpat KNAB bija aizliedzis Truksnim apmeklēt ZZS biroju.

Truksnis iesaistīts arī citos kriminālprocesos, turklāt TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka Valsts policija politiķi sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu, jo pie viņa mājās atrasta šļirce ar kokaīna paliekām. Viss minētais gan līdz šim nav traucējis Truksnim saglabāt Jūrmalas mēra amatu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu