Mbapē pāreja uz Parīzi - prasībās privātā lidmašīna un mistiskas komisijas maksas aģentam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AFP/LETA

Francijas futbola granda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) uzbrucējs Kiliāns Mbapē pirms pievienošanās klubam izvirzījis augstas prasības, vēsta Mediapart, kas atsaucas uz Football Leaks izplatīto informāciju.

Tāpat tiek ziņots, ka Mbapē gandrīz kļuva par Madrides "Real" spēlētāju, kas bija gatava maksāt 214 miljonus eiro par talantīgā uzbrucēja pāreju. Jāpiezīmē, ka PSG pirms divām vasarām iegādājās brazīlieti Neimāru par 222 miljoniem.

Mbapē gan izvirzījis augstas prasības - viņa atalgojums piecu gadu laikā šobrīd sastāda 55 miljonus eiro, un ja viņš iegūst pasaules labākā futbolista balvu Ballon d'or, tad automātiski viņam jākļūst par vislabāk apmaksāto personu komandā.

Tāpat kā divi no citiem nosacījumiem bijuši apmaksāti lidojumi privātajā lidmašīnā un kompensācijas izmaksa, ja PSG tiek sodīti par financial fair play pārkāpumiem. Mediapart vēsta, ka izvirzītas prasības par atalgojumu apmierinātas pilnībā, bet pārējās daļēji.

Kā zināms, Mbapē "Saint-Germain" pievienojās pirms diviem gadiem, kad pirmajā sezonā viņš klubā spēlēja uz īres līguma nosacījumiem, bet šovasar viņu izpirka par 180 miljoniem eiro no AS "Monaco" vienības.

Arī šī darījuma ietvaros Football Leaks konstatējuši pārkāpumus - tiek ziņots, ka pazīstamais aģents Žorže Mendešs guvis privātu labumu no šīs pārejas. Precīzs pārkāpumu saturs gan vēl nav publiskots, taču runa varētu būt par Mendeša komisijas maksu deviņu miljonu eiro apmērā, palīdzot sakārtot dokumentus ar atpakaļejošiem datumiem.

Šobrīd Mbapē Francijas čempionātā (Ligue 1) izcēlies ar 11 vārtu guvumiem, būdams rezultatīvākais līgas spēlētājs, bet UEFA Čempionu līgā četrās spēlēs viņa kontā divi vārti un divas rezultatīvas piespēles partneriem.

Savukārt PSG izcīnījusi uzvaras visās 12 Ligue 1 spēlēs, tādējādi tā ir uzstādījusi jaunu Eiropas rekordu starp kontinenta piecām vadošajām futbola līgām. Pirms tam tik veiksmīgs sākums 1960./61. gadā sezonā padevās Anglijas klubam Totenhemas "Hotspur", kas turnīra ievadā izcīnīja 11 panākumus pēc kārtas.

Parīzes klubs šobrīd tiek apsūdzēts korupcijā. Bijušajam Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī esot liels nopelns 2022. gada FIFA Pasaules kausa rīkošanas tiesību piešķiršanā Katarai un šim notikumam ir saistība arī ar klubu. 2010. gadā privātas tikšanās laikā Sarkozī Kataras emiram Tamimam Al-Tani piedāvājis darījumu - ja viņš nopirks PSG un Francijā sāks darboties sporta televīzijas kanāls BeIN Sports, tad politiķis panāks, lai tā brīža FIFA vadītājs Platinī tiesības rīkot Pasaules kausa finālturnīru piešķirs Katarai, vēstīja Der Spiegel.

Tāpat PSG tiek apsūdzēts dokumentu viltošanā, kas slēpis patieso finansiālo investīciju apmēru klubā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu