Krievija atļauj izrādīt Holivudas filmu par Krievijas prezidentu dumpinieku gūstā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija pēc vilcināšanās devusi atļauju izrādīt asa sižeta amerikāņu kinofilmu Hunter Killer (Operācija: Hunter Killer), kas vēsta par dumpinieku gūstā nonākušu Krievijas prezidentu, trešdien paziņoja filmas izplatītājs.

Filmas pirmizrāde Krievijā bija paredzēta pagājušajā nedēļā, taču pēdējā brīdī tās demonstrēšana tika atcelta, jo Krievijas Kultūras ministrija neizsniedza filmai izrādīšanas apliecību.

Kā skaidroja amatpersonas, izplatītāji ministrijā nav iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus.

Taču kā norādīja opozīcijas politiķis Dmitrijs Gudkovs, viņaprāt, ierēdņi bloķējuši filmu tāpēc, ka tā parāda kaut vai izdomātu scenāriju, ka tiek gāzts Krievijas prezidents.

Filmas sižeta centrā ir stāsts par ASV zemūdeni, kas dodas pazudušas amerikāņu zemūdenes meklējumos. Vienlaikus ASV izlūkdienesti ir noskaidrojuši, ka Krievijas aizsardzības ministrs Durovs sarīkojis apvērsumu un sagrābis gūstā Krievijas prezidentu Zakarinu. Zemūdenes apkalpei nākas glābt Zakarinu, izjaukt bīstamo sazvērestību un novērst jauna pasaules kara izraisīšanos.

Lomas filmā atveido Holivudas zvaigznes Džerards Batlers un Gērijs Oldmens. Krievijas aizsardzības ministru Durovu un prezidentu Zakarinu atveido Krievijas aktieri Mihails Gorevojs un Aleksandrs Djačenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu