Izveidojot JKP vadītu valdību, šī valdība var strādāt ļoti ilgi un ļoti sekmīgi, uzskata Bordāns (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Valsts prezidenta paziņojuma, ka valdības veidošana uzticēta viņam.
Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Valsts prezidenta paziņojuma, ka valdības veidošana uzticēta viņam. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) pēc premjera amata kandidāta nominācijas saņemšanas varētu būt lielākas ambīcijas par būtiskāku ietekmi jaunajā valdībā nekā bija paredzēts pirmajā JKP piedāvājumā pirms pāris nedēļām, Latvijas Radio atzina JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Bordāns atzina, ka JKP pirmajā piedāvājumā par partiju atbildības jomu sadalījumu varētu būt izmaiņas, jo situācija esot mainījusies un pirmā piedāvājuma izteikšanas brīdī partijas vēl nebija "salīdzinājušās, kādas kuram ir iespējas". Tagad JKP ir saņēmusi mandātu mēģināt veidot valdību, kas, pēc Bordāna domām, dodot pamatu partijai būt ar lielākām ambīcijām un pretendēt, piemēram, uz finanšu ministra amatu, kuru sākotnēji JKP piedāvāja atvēlēt "Attīstībai/Par" (AP).

JKP līderis arī esot gatavs atkāpties no savas sākotnējās ieceres, ka par ārlietu ministru būtu jākļūst "neitrālam karjeras diplomātam", līdz ar to tagad viņš pieļauj, ka šo amatu varētu turpināt ieņemt "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvis Edgars Rinkēvičs, ja vien JV izvēlēsies iekļauties viņa veidotajā valdībā.

Vienlaikus Bordāns atgalvoja, ka JKP neejot pie citām partijām ar ultimātiem un no partneriem sagaida viņu redzējumu par atbildības jomu sadalījumu.

Bordāns stāstīja, ka JKP pēc viņa nominēšanas premjera amatam ir apņēmusies iziet cauri pirmajām sarunām un tad piedāvāt konkrētāku grafiku tālākai virzībai uz valdības izveidi. Viņa skatījumā, atvēlētās divas nedēļas būšot pilnīgi pietiekamas, lai rastos skaidrību, vai viņam izdosies izveidot valdību, jo nedēļas vai pusotras laikā jau būšot skaidrs, kuras partijas ir gatavas iekļauties viņa vadītā valdībā un kuras - nē.

JKP līderis atzina, ka pastāv iespēja, ka viņam neizdodas izveidot valdību, taču katra premjera amata kandidāta izgāšana samazināšot tālākas izredzes izveidot valdību un tas nebūtu "labs signāls normālam darbam".

Tagad izveidojot JKP vadītu valdību, šī valdība var strādāt ļoti ilgi un ļoti sekmīgi, uzskata Bordāns.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. novembrī premjera amatam nominēja JKP līderi Bordānu, kuram deva divas nedēļas, lai izveidotu valdības aprises un jaunajai valdībai nodrošinātu vairākuma atbalstu. Ja līdz tam netiks panākta vienošanās, Valsts prezidents aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Ņemot vērā, ka jau mēnesi notikušās 13. Saeimā ievēlēto partiju konsultācijas par valdības veidošanu, Vējonis no Bordāna sagaida izlēmīgu un atbildīgu rīcību, lai panāktu vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm, iespējamo valdības sastāvu, kā arī prioritāri veicamajiem darbiem.

Video: Prezidenta izvēle uzticēt veidot valdību Bordānam nebija pārseigums

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu