Nīderlandē 69 gadus vecs vīrietis lūdz tiesu atskaitīt 20 gadus no viņa vecuma

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nīderlandē 69 gadus vecs vīrietis vērsies tiesā ar prasību atskaitīt 20 gadus no viņa vecuma, lai uzlabotu izredzes karjerā un personīgajā dzīvē, kur pašlaik viņš saskaroties ar diskrimināciju sava vecuma dēļ.

Emīls Ratelbands tiesā sacīja, ka vēlas pārcelt savu dzimšanas datumu 20 gadus uz priekšu uz 1969. gada 11. martu.

Ratelbands, kurš strādā par individuālo izaugsmes treneri, sacīja, ka tiek diskriminēts sava vecuma dēļ.

"Es jūtos daudz jaunāks par saviem gadiem, (..) es varu dabūt visas meitenes, ko gribu, bet ne pēc tam, kad pasaku viņām, ka man ir 69 gadi," ziņu aģentūrai AFP norādīja Ratelbands.

"Es jūtos jauns, es esmu lieliskā formā un es vēlos lai tas tiek juridiski atzīts, jo es jūtos (..) diskriminēts sava vecuma dēļ," viņš piebilda.

Ratelbands, kurš ir velti centies apturēt pensijas ieskaitīšanu viņa kontā, tiesā sacīja, ka viņa lūgums ir likumīgs un salīdzināja to ar gadījumiem, kad persona vēlas oficiāli mainīt dzimumu.

"Šodien mēs varam izvēlēties savu darbu, dzimumu, politisko un seksuālo orientāciju. Mums pat ir tiesības mainīt savu vārdu. Tad kādēļ mums nav tiesību mainīt savu vecumu?" tiesā jautāja Ratelbands.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar ārsta atzinumu viņa bioloģiskais vecums ir 40 līdz 45 gadi.

Tiesai lēmums šajā bezprecedenta lietā jāpieņem četru nedēļu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu