Muita vieglajos automobiļos un kravas vilcienā atklāj gandrīz 178 000 kontrabandas cigarešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 177 920 cigarešu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID.

Cigaretes bija noslēptas vieglo automobiļu konstrukcijās, kā arī akmeņogļu un zāģskaidu kravās vilcienu vagonos.

Trešdien, 7. novembrī, Grebņevas muitas kontroles punkta darbinieki, veicot no Krievijas iebraukušas vieglā automobiļa Volkswagen Golf muitas kontroli, atklāja kontrabandas cigarešu slēptuves. Pēc skenēšanas attēlu analīzes transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātas muitas fiziskās kontroles veikšanai.

Tās gaitā muitas amatpersonas konstatēja, ka zem bagāžas nodalījuma, grīdas un griestu apšuvuma kā arī konsoles ir noslēptas cigaretes.

Kontroles rezultātā tika izņemti 35 360 cigaretes jeb 1768 paciņas cigarešu - 25 360 cigaretes Korona ar Baltkrievijas akcīzes markām un 10 000 cigarešu Winston bez akcīzes markām.

Līdzīgu pārkāpumu Grebņevas muitas kontroles punkta amatpersonas atklāja arī iepriekšējā nedēļā, 30. oktobrī, pārbaudot kādu vieglo automobili Plymouth Voyager.

Šajā gadījumā zem transportlīdzekļa priekšējā paneļa speciāli izveidoto kontrabandas cigarešu slēptuvi palīdzēja atklāt muitas kinologs ar cigarešu meklēšanā apmācītu darba suni. Kontroles rezultātā tika izņemtas 22 560 cigaretes jeb 1128 paciņas cigarešu NZ Gold ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Regulāri cigarešu kontrabanda tiek novērsta, arī veicot kravas vilcienu kontroli, skaidroja VID.

Piektdien, 2. novembrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, muitas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām konstatēja akmeņoglēs noslēptus sešus iepakojumus ar cigaretēm. Tajos atradās 60 000 cigarešu Premjer ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt sestdien, 3. novembrī, Indras muitas kontroles punkta amatpersonas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā atklāja 30 iepakojumus ar cigaretēm, kas bija noslēpti vagonā ar zāģskaidu kravu. Kopumā tika izņemti 60 000 cigarešu Premjer ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu