Ģimenes dzīve uzlabo tavu veselību, ja vien tu neesi heteroseksuāla sieviete (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka laulības var padarīt tevi veselīgāku, jo partneri bieži iedrošina viens otru biežāk apmeklēt ārstu, tomēr tas neattiecas uz heteroseksuālām sievietēm, jo vīriem nereti ir vienalga.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Journal of Health and Social Behavior”, rakstīts, ka geju un lezbiešu partneri ir vienlīdz labi viens otra iedrošināšanā doties pie ārsta, ko gan nevarētu teikt par heteroseksuāliem vīriešiem. Šādās attiecībās bieži vien tieši sieviete ir tā , kas vīru iedrošina doties pie ārsta.

Pētnieku mērķis bija izpētīt laulību ietekmi uz abu partneru veselību. Rezultātā zinātnieki secināja, ka vajadzētu pielikt lielākas pūles, lai heteroseksuāli vīrieši sāktu vairāk domāt par savas partneres veselību.

Zinātnieku komanda veica padziļinātas intervijas ar 90 pusmūža geju, lezbiešu un heteroseksuālu pāru locekļiem, lai noskaidrotu, kā tie viens otru iedrošina pārbaudīt savu veselību.

“Mūsu atklājums parāda to, kā partneri viens otru atbalsta un rūpējas, kā arī to, kā šīs rūpes ietekmē partneru dzimums un seksuālā orientācija,” komentēja pētījuma autori.

Noskaidrojās, ka ar veselību saistītas rūpes parasti uzņemas sieviete. Piemēram, kāds 55 gadus vecs vīrietis pētniekiem atklāja, ka viņa sieva Anete ir galvenā jautājumā par ārsta apmeklējumiem.

Savukārt heteroseksuāli vīrieši biežāk izvēlas bez iemesla īpaši neuztraukties nedz par savu, nedz partneres veselību.

Homoseksuālos pāros savukārt abi partneri ir vienlīdz ieinteresēti, lai partneris regulāri veic medicīniskās pārbaudes.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu