Higinss atzīts par ULEB Eirolīgas vērtīgāko basketbolistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TASS

Par ULEB Eirolīgas sestās kārtas vērtīgāko basketbolistu kļuvis Korijs Higinss no Krievijas granda Maskavas CSKA.

Higinss šonedēļ palīdzēja CSKA vienībai izbraukumā ar 90:85 uzvarēt latvieša Daira Bertāna pārstāvēto Itālijas vienību Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Amerikānis šajā mačā desmit no saviem 23 punktiem iemeta ceturtajā ceturtdaļā, turklāt kopumā atzīmējās arī ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām bumbām un septiņiem izprovocētiem notiekumu pārkāpumiem. Šāds sniegums basketbolistam ļāva tikt pie 28 efektivitātes punktiem.

Tiesa, visaugstāko efektivitāti šajā kārtā nodemonstrēja Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas komandas biedrs Grieķijas grandā Pirejas "Olympiakos" Georgs Printezis, kurš piektdienas zaudējumā pret principiālo pretinieci Atēnu "Panathinaikos Opap" guva 26 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus.

Par šādu sniegumu Printezis ieguva 34 efektivitātes punktus.

Savukārt 28 efektivitātes punktus ieguva Aleksejs Šveds, kurs pārstāvētā Krievijas komanda Maskavas apgabala "Himki" mājās zaudēja Rolanda Šmita pārstāvētajai Barselonas "Lassa" no Spānijas. Krievs šajā cīņā iemeta 27 punktus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr pa 27 efektivitātes punktiem ieguva divu Spānijas klubu pārstāvji - Ante Tomičs no "Lassa" un Gustavo Ajons no Madrides "Real". Tomičs jau pieminētajā cīņā pret "Himki" atzīmējās ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, kamēr Ajons panākumā pret Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas guva 12 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu