Raidījums: Jaunievēlētā KPV LV deputāta Šmita lobētie krabju zvejnieki saistīti ar Krieviju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vismaz viens no vairākiem krabju zvejas uzņēmumiem, kurus lobēja jaunievēlētais Saeimas deputāts Didzis Šmits no partijas KPV LV, ir saistīts ar Krieviju, nevis Latvijas interesēm - vēsta telekompānija TV3, kuras žurnālists piedalījies norvēģu laikraksta Dagbladet veiktā izmeklēšanā.

Šmits iepriekš medijiem skaidrojis, ka Latvijai jāaizstāv pašmāju uzņēmumi, kuri nonākuši konfliktā ar Norvēģijas valsts iestādēm. Savukārt žurnālisti izpētījuši, ka visa kuģu apkalpe ir ārvalstnieki, bet uzņēmumu patiesie īpašnieki – slēpti.

Piramīdas augšdaļā esot Krievijas advokāts Maksims Čans, kurš gan arī, iespējams, nav patiesā labuma guvējs, bet tikai fiktīvs īpašnieks.

Šmita vadītās Eiropas Krabju zvejas asociācija lobēja arī uzņēmuma SIA "Baltjūra-Serviss" intereses.

Uz šī uzņēmum kuģa "Kalmar" 4. septembrī ceļā uz Āfriku gājis bojā 33 gadus vecs ukrainis Dmitrijs Kravčenko. Viņš esot no klāja iekritis Vidusjūrā, un kapteinis paudis pārliecību, ka vīrietis ir miris, jo izdzīvot atklātā jūrā neesot iespējams. Par viņa nāvi izmeklēšanu uzsākusi Latvijas Valsts policija.

Kravčenko atraitne, kura tagad viena audzina mazu bērnu, vairākkārt mēģinājusi sazināties ar uzņēmumu "Baltjūra-Serviss", taču nekādu atbildi neesot saņēmusi.

"Baljūra-Serviss" īpašniece ir kāda Klaipēdā reģistrēta akciju sabiedrība, bet uzņēmumu vada lietuvietis Aleksandrs Ramanausks, liecina firmas.lv informācija. Ramanausks aicinājis visus jautājumus uzdot Šmitam, kurš esot firmas sabiedrisko attiecību pārstāvis.

TV3 vēsta, ka Šmits atteicies atbildēt uz jautājumiem pēc būtības, apgalvojot, ka norvēģu žurnālisti izplata melus un sagrozītu informāciju.

Norvēģu žurnālisti no "Dagbladet" Šmitu par asociācijas aktivitātēm iztaujājuši maijā un atkārtoti mēģināja uzdot jautājumus oktobrī, taču saņēmuši atteikumu sniegt komentārus.

Šmita vadītās asociācijas mājaslapa "eurocrab.lv" augustā izdzēsta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu