Vējonis: Neatkarību nosargāsim tikai ar stipriem, moderniem un kaujas spējīgiem bruņotajiem spēkiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (no kreisās), Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalās dienesta pakāpju un zobenu pasniegšanas ceremonijā Nacionālo bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem šā gada 7. novembrī
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (no kreisās), Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalās dienesta pakāpju un zobenu pasniegšanas ceremonijā Nacionālo bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem šā gada 7. novembrī Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts neatkarību Latvija nosargās tikai ar stipriem, moderniem un kaujas spējīgiem Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, apsveikumā Lāčplēša dienā uzsver Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis norāda, ka Latvija 11. novembrī piemin un godina varoņus - karavīrus, kuri nežēloja un ziedoja savas dzīvības par valsts brīvību un neatkarību.

"Pateicoties viņu drosmei, pašaizliedzībai un patiesai dzimtenes mīlestībai, Latvijas armija uzvarēja cīņā par Rīgu pret skaitliski daudz lielāku un spēcīgāku ienaidnieku. Mēs iestājāmies par savu valsti un tautu un uzvarējām," uzsver prezidents.

Valsts augstākā amatpersona ir pārliecināta, ka arī šodien Latvijas karavīri ir gatavi maksāt visaugstāko cenu - dzīvību par savu valsti.

Un līdzīgi kā teju pirms simts gadiem arī šodien Latvijai ir uzticami sabiedrotie, norāda prezidents.

Viņš aicina, zinot un novērtējot brīvības cenu, ik dienas turpināt stiprināt valsts aizsardzības spējas.

"Mēs ļoti skaidri apzināmies - savas valsts neatkarību nosargāsim tikai ar stipriem, moderniem un kaujas spējīgiem Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem," akcentē Vējonis.

Viņš arī norāda, ka, arvien vairāk jauniešiem pievienojoties Jaunsardzei, aug jauna paaudze, kurai ir nepieciešamās zināšanas un prasmes, kā izšķirīgā brīdī rīkoties, lai aizsargātu Latviju.

Vējonis sveic Lāčplēša dienā visus Latvijas armijas karavīrus, zemessargus un jaunsargus, un pateicas viņiem par to, ka viņi ik dienu ir nomodā un stāv sardzē par Latviju. Tāpat viņš izteica pateicību arī visiem karavīru ģimenes locekļiem.

Valsts vadītājs arī atgādina, ka šogad 11. novembris ir īpaša diena ne tikai Latvijai, bet visai pasaulei, jo tiek pieminēti simts gadi kopš Pirmā pasaules kara beigām. Pirmā pasaules kara laikā karavīri pirmo reizi pulcējās zem sarkanbaltsarkanā karoga, norāda Vējonis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu