Briedis: cīņai pret Glovacki gatavošos vairāk nekā jebkad iepriekš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas pusfināla duelim pret poli Kšištofu Glovacki gatavosies vairāk nekā jebkad iepriekš, turnīra organizatoriem atklājis pats sportists.

Briedis ASV pilsētā Čikāgā Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla duelī pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

Briedim uzvaru deva visi trīs tiesneši. Pēc punktiem rezultāts bija 116:110, 115:111 un 114:112. Līdz ar to Briedis savā īpašumā ieguva arī Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Supersērijas pusfinālā Briedis tiksies ar Glovacki. Viņš savā ceturtdaļfināla duelī sestdien turpat Čikāgā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

"Vēlos pateikt paldies līdzjutējiem, kuri ieradās klātienē," pēc cīņas sacīja Briedis. "Šī bija smaga cīņa, tomēr mēs to paveicām. Gaidāmais duelis pret Glovacki nebūs viegls, jo pretī stāsies augsta līmeņa bokseris, taču kopā ar manu komandu gatavosimies vairāk nekā jebkad iepriekš, lai izcīnītu uzvaru."

Savukārt Glovackis noteica, ka Vlasovs labi turējās viņam pretim, kā arī polis ar nepacietību gaida cīņu pret Latvijas bokseri. "Briedis ir lielisks cīkstonis, tādēļ sagaidu, ka duelis būs interesants."

Patlaban 33 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš pēc tam kļuva par sacensību čempionu.

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Usiks sestdien aizstāvēja savus titulus, astotajā raundā Lielbritānijas pilsētā Mančestrā nokautējot britu Toniju Beljū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu