Mūrniece: Esam vislabākajā drošības situācijā Latvijas pastāvēšanas vēsturē (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija patlaban ir vislabākajā drošības situācijā tās pastāvēšanas vēsturē, šodien svinīgajā uzrunā Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārajā parādē sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Mūrniece uzsvēra, ka brīvības cīņu dalībniekiem, aizstāvot jaundibināto Latvijas Republiku, bija spēcīga valstsgriba, savas zemes un tautas mīlestība. Valsts aizstāvēšana izaug no valstsgribas, un tā ir bijusi izšķiroša valsts pastāvēšanai dažādos laikos - arī cīņā pret abām okupācijas varām un Atmodas laikā.

"Ikviena valsts pilsoņa privilēģija, gods un pienākums ir sargāt Latviju. Lāčplēša gars mūsu tautā ir un vienmēr būs dzīvs," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Viņasprāt, pašlaik esam vienā no skaistākajiem posmiem savas valsts vēsturē, jo ir laime piedzīvot valsts simtgadi brīvā un demokrātiskā Latvijā.

Saeimas spīkere akcentēja, ka esam arī vislabākajā drošības situācijā valsts pastāvēšanas vēsturē. Kopā ar Latvijas karavīriem un zemessargiem Latviju sargā NATO sabiedrotie un kopīgiem spēkiem spējam stāties pretim dažāda veida apdraudējumiem. Taču, kā piebilda Mūrniece, mūsdienu apdraudējumu mainīgais raksturs liek veidot aizsardzības sistēmu, kurā jāiesaistās visai sabiedrībai.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien atrodas ārpus Latvijas, tādēļ Mūrniece, izpildot Valsts prezidenta vietu, Lāčplēša dienā pieņēma Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa.

11. novembris ir atceres diena, kurā godina visus Latvijas karavīrus un apliecina cieņu visiem brīvības cīnītājiem, kuri savu dzīvību atdevuši par brīvu Latviju. Šajā dienā 1919. gadā Latvijas Bruņotie spēki kopā ar brīvprātīgajiem izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas neatkarību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu