Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Divas puskailas aktīvistes mēģina aizšķērsot ceļu Trampa autokolonnai Parīzē (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Francijas policija apturējusi divas puskailas aktīvistes, kuras mēģināja aizšķērsot ceļu ASV prezidenta Donalda Trampa autokolonnai ceļā uz Pirmā pasaule skara beigu simtgades ceremoniju Parīzes Elizejas laukos.

Atbildību par incidentu uzņēmusies feministu organizācija Femen.

Vienai no protestētajām izdevās pārlēkt pāri drošības barjerai un nostāties automašīnu ceļā. Viņu ātri vien notvēra policisti. Tikmēr turpat netālu tika aizturēta vēl viena puskaila aktīviste.

Incidenta dēļ Trampa autokolonna uz mirkli apstājās, bet pēc tam turpināja ceļu līdz Triumfa arkai, kur pulcējušies aptuveni 70 pasaules līderi, lai pieminētu simts gadus kopš Pirmā pasaules kara beigām.

Video: Femen aktīvistes mēģina aizšķērsot ceļu Trampa autokolonnai Parīzē

Savukārt sestdienas rītā trīs Femen aktīvistes pie Triumfa arkas protestēja pret "kara noziedzniekiem" gaidāmā piemiņas pasākuma viesu rindās.

"Laipni lūdzam, kara noziedznieki!" vēstīja viens no plakātiem.

"Vairums no viņiem ir diktatori, kuri neciena cilvēktiesības," sacīja aktīviste, kuru kopā ar viņas biedrenēm aizturēja policija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu