Latvijas hokeja klubu izlase Viļņā triumfē Baltijas kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas hokeja klubu izlase
Latvijas hokeja klubu izlase Foto: Hockey Lietuva (lhf.lv)

Latvijas klubu izlase svētdien Viļņā izcīnīja triumfēja "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausa izcīņā hokejā.

Noslēdzošajā - trešajā - mačā Latvijas komanda ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Japānu.

Pirmos divus vārtus Latvijas izlases labā guva Sandis Grīnbergs, kamēr vēl vienu reizi izcēlās Kalvis Ozols. Savukārt Aleksejs Širokovs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, tādējādi piedaloties visos trijos komandas vārtu guvumos.

Latvijas izlase pirmajā mačā ar 4:1 uzvarēja Igauniju, bet pēc tam ar 2:1 pārspēja arī Rumāniju. Līdz ar to Latvija guva pirmo vietu B grupā un finālā sacentās pret Japānu.

Šajā turnīrā katras grupas uzvarētājas cīnījās par pirmo vietu turnīrā, otro vietu ieguvējas noslēgumā mērojās spēkiem par trešo vietu, bet katras grupas vājākā komanda duelējās par piekto vietu, līdz ar to katra vienība turnīrā aizvadīja pa trim spēlēm.

Latvijas klubu izlases sastāvā uz Baltijas Izaicinājuma kausa posmu netika iekļauts neviens no "Kurbads" spēlētājiem. Latvijas čempioni gatavojās Kontinentālās kausa izcīņas trešajai kārtai un nolēma savus spēlētājus neatbrīvot uz šo turnīru.

Šosezon "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausā notika tikai viens turnīrs, bet iepriekšējā sezonā bija trīs posmi - attiecīgi Tallinā, Klaipēdā un Valmierā/Rīgā, kur piedalījās Latvija, Igaunija un Lietuva, kā arī viena no mājinieku puses pieaicinātām komandām.

Latvijas klubu izlase uzvarēja visos trijos Baltijas Izaicinājuma kausa posmos, pārliecinoši dominējot kopvērtējumā.

Arī šajā sezonā Latvijas klubu izlasi, kas tika veidota no "Optibet" Hokeja Līgas (OHL) spēlētājiem, vadīja Jelgavas "Zemgale"/LLU galvenais treneris Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistēja "Mogo" stūrmanis Igors Smirnovs.

Latvijas klubu izlases sastāvs "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausa izcīņai:

Vārtsargi: Reinis Pektus un Kārlis Zakrevskis (abi "Zemgale"/LLU);

Aizsargi: Krišs Lipsbergs, Renārs Demiters, Bruno Bakanovs (visi - "Mogo"), Maksims Širokovs ("Prizma"), Vjačeslavs Minajevs ("Liepāja"), Aleksejs Popovs, Rinalds Rosinskis ("Zemgale"/LLU), Eduards Fjodorovs ("Lido");

Uzbrucēji: Andris Siksnis, Gatis Gricinskis, Kārlis Ozoliņš, Artjoms Pankevičs (visi - HK "Mogo"), Kristaps Liepa, Alekejs Širokovs, Sandis Grīnbergs, Kristaps Riekstiņš (visi - "Prizma"), Juliāns Misjus , Ričards Bernhards, Artūrs Homjakovs (visi - "Zemgale"/LLU), Ričards Fomins ("Liepāja").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu