Usikam bez nokauta būtu sarežģīti uzvarēt (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks nokautē Toniju Beljū
Oleksandrs Usiks nokautē Toniju Beljū Foto: Reuters/LETA

Jau vēstīts, ka ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks svētdien Mančestrā astotajā raundā nokautēja mājinieku Toniju Beljū, saglabājot savas pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā - Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA), kā arī žurnāla "The Ring" versijā.

Publiskajā telpā raisījusies diskusija par tiesnešu veiktajiem pierakstiem līdz nokautam. 

Proti, pēc septiņiem aizvadītiem raundiem vadībā bijis Beljū - krievu arbitrs Jurijs Kopcevs bija atzīmējis neizšķirtu 67:67, brits Stīvs Grejs un meksikas pārstāvis Alehandro Lopess devuši uzvaru Beljū ar attiecīgi 67:66 un 68:65 punktiem.

Tas nozīmē, ja cīņa nonāktu līdz 12. raundam, Usikam, lai svinētu uzvaru pēc punktiem, būtu jāuzvar vismaz četri no pieciem atlikušajiem raundiem vai kādā no tiem būtu jābūt nokautam (no kura Beljū arī varētu piecelties), kas dodu divu punktu pārsvaru raundā.

Atgādināsim, ka naktī uz 11. novembri cīņu aizvadīja arī Mairis Briedis, kurš Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfinālā ASV, Čikāgā pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma (116:110, 115:111 un 114:112) uzveica Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru. Arī par šo iznākumu lielai daļai boksa ekspertu radušies jautājumi, jo ringā redzētais neliecināja par tik nospiedošu latvieša pārsvaru arī punktu izteiksmē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu