ESPN uzskata, ka Briedis cīņu neuzvarēja (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jau vēstīts, ka Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfinālā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvarējis Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru (jeb īstajā uzvārdā Mikaeljans).

Ringa tiesneši vienbalsīgi uzvaru atdeva Latvijas bokserim. Meksikas pārstāvis Bendžamins Rendons uzvaru piešķīra ar rezultātu 116:110, bet amerikāņi Stīvs Morovs un Hūberts Mins attiecīgi ar 115:111 un 114:112.

Savukārt ietekmīgais Ziemeļamerikas medijs ESPN aprēķinājis, ka uzvaru šajā duelī ar rezultātu 115:111 izcīnīja Gevors.

"Brieža un Mikaeljana (Gevora - red.) cīņa bija neveikla un netīra, kurā notika daudz iešanas klinčā, un bija daudz netīru sitienu, jo abu bokseru stili ir krasi atšķirīgi. Neskatoties uz to, Mikaeljana sitieni biežāk sasniedza mērķi," cīņu raksto ESPN.

Jāatzīmē, ka Briedim arī pēc cīņas preses konferencē tika uzdots jautājums, vai viņš jūtas pilnvērtīgi izcīnījis uzvaru.

"Neesmu redzējis cīņu no malas, tāpēc nevaru komentēt. Uzskatu, ka cīņas vidu mazliet nogulēju, bet sākumu un beigas uzvarēju. Tiesneši redz no malas, tas ir viņu darbs - un tāds bija viņu lēmums," sacīja Briedis. "Jūtos, itkā būtu izdarījis tikai 50% no darba. Manas cīņas ir kā zebras līnijas - melnas, baltas, melnas. Bet prieks, ka izcīnīju uzvaru."

Tāpat ko teikt bija supersērijas organizētājam Kallem Zauerlandam: "Domāju, ka cīņa bija sīva. Ir grūti skaitīt rezultātu, ja nedari to kā tiesnesis. Man paralēli bija jāstrādā - jādara arī citas lietas. Manuprāt, pirmie raundi bija haotiski, kas varēja būt par labu jebkurai pusei. Vidus daļu uzvarēja Mikaeljans, bet pēdējie noteikti raundi noteikti labāki bija Briedim. Nedomāju, ka uzvara būtu nepamatota. Ceturtais tiesnesis cīņu novērtēja kā neizšķirtu. Par laimi mums nevajadzēja iesaistīt ceturto tiesnesi, lai noskaidrotu uzvarētāju."

Supersērijas pusfinālā Briedis tiksies ar poli Kšištofu Glovacki. Viņš savā ceturtdaļfināla duelī sestdien turpat Čikāgā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu