Paslēptās adatas zemenēs: apsūdzētā to darījusi "spītības dēļ" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijā aizturēta sieviete aizdomās par gadījumiem, kad pārdošanā veikalos esošās zemenēs bija sadurtas adatas. Tagad tiesā noskaidrots, ka sieviete to darījusi spītības dēļ, vēsta raidorganizācija BBC.

» Austrālijā aizturēta sieviete aizdomās par adatu saduršanu zemenēs

» Īpaši ļauns noziegums: Austrālijā veikalos nopērkamās zemenēs atrastas adatas

50 gadus vecā Mija Uta Trina savulaik strādājusi zemeņu audzētavā netālu no Brisbenas.

Trina tika aizturēta svētdien pēc vērienīgas izmeklēšanas par veikalos zemenēs sadurtām adatām. Izmeklēšana sākās septembrī, kad Austrālijas veikalos tika atklātas zemenes ar tajās paslēptām adatām. Vēlāk līdzīgi gadījumi tika fiksēti arī Jaunzēlandē un citās valstīs.

Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijā maksimālais sods par preču samaitāšanu tādā veidā, kas tās padara bīstamas citiem, nesen tika paaugstināts līdz 15 gadiem cietumā. Trinai draud apsūdzība septiņos punktos.

Kvīnslendas policija norāda, ka kopš septembra esot saņēmusi 186 ziņojumus par zemenēm ar tajās paslēptām adatām, taču 15 no tiem izrādījušies nepatiesi. Pagaidām nav skaidrs, cik daudzus no šiem uzbrukumiem sarīkoja Trina.

Pirmdien tiesas sēdē Brisbenā tika atklāts, ka Trinas DNS tika uziets zemenēs Viktorijas štatā.

"Mēs uzskatām, ka viņas motivācija bija spīts vai atriebība," norādīja tiesnese Kristīna Ronija. "Viņa vairāku mēnešu garumā slēpa metāla objektus augļos."

Sieviete esot gribējusi radīt finansiālu kaitējumu lauku saimniecībai, kurā strādājusi - tā norādīts tiesas dokumentos.

Pirmās ziņas par adatām pārdošanā izliktajās zemenēs nāca no Kvīnslendas, kur kāds vīrietis pēc zemeņu apēšanas tika nogādāts slimnīcā ar vēdersāpēm.

Video: Paslēptās adatas zemenēs: apsūdzētā to darījusi "spītības dēļ"

Izplatoties ziņām par bīstamajām ogām, veikali izņēma zemenes no pārdošanas un lauksaimniekiem nācās atbrīvoties no vairākām tonnām ogu, ko viņi vairs nevarēja pārdot. Reaģējot uz notikušo, Austrālijā maksimālais cietumsods par šāda veida nodarījumu tika paaugstināts no desmit līdz 15 gadiem.

Prokuratūra iebilst pret Trinas atbrīvošanu pret drošības naudu, jo viņa varētu mēģināt atriebties.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu