Apturētas sešas civillietas saistībā ar OIK radītajiem zaudējumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Administratīvā apgabaltiesa, uz laiku līdz Eiropas Komisija (EK) sniegs atzinumu par Līguma par Eiropas Savienības darbību normu piemērošanu, ir apturējusi tiesvedību sešās administratīvajās lietās, kas saistītas ar Obligātās iepirkuma komponentes (OIK) kārtības radītajiem zaudējumiem - aģentūrai LETA pavēstīja tiesas pārstāvis Sandis Zellis.

Viņš norādīja, ka visas sešas administratīvās lietas ir saistītas ar OIK, konkrēti lietas ierosinātas par labvēlīga administratīvā akta izdošanu, ar kuru tiktu atlīdzināti zaudējumi, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai nenosakot elektroenerģijas vidējo realizācijas tarifu.

Zellis skaidroja, ka Administratīvā apgabaltiesa šī gada 20. jūnijā lūdza EK sniegt atzinumu, taču līdz šim apgabaltiesā atzinums vēl nav saņemts.

Tiesas sēdēs procesa dalībnieki piekrita tiesvedību apturēšanai.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma normām, tiesa aptur tiesvedību, ja lietas izskatīšana nav iespējama, kamēr nav izlemta cita lieta tiesā vai iestādē.

Ievērojot minēto, Administratīvā apgabaltiesa šodien atzina, ka ir pamats tiesvedību apturēšanai visās minētājas šodien izskatāmajās administratīvajās lietās līdz EK atzinuma spēkā stāšanās dienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu