"Tas kustējās tik ātri!" Piloti virs Īrijas manījuši NLO (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Scanpix Norway

Īrijas Aviācijas pārvalde sākusi izmeklēšanu par saņemtajiem ziņojumiem no divu komerciālo avioreisu lidmašīnu pilotiem - viņi pagājušajā nedēļā virs Īrijas dienvidrietumu krastiem redzējuši spožu gaismu un nezināmus lidojošus objektus (NLO), ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Piektdien, 9. novembrī British Airways pilote sazinājās ar Šanonas gaisa satiksmes kontroles dienestu. Viņa vēlējās noskaidrot, vai šajā reģionā notiek kādas militārās mācības, jo viņa manījusi objektus, kas "kustas ļoti ātri". Gaisa satiksmes kontrolieris pārliecinājis, ka nekādas mācības tur nenotiek.

Pilote, kura veica lidojumu no Kanādas pilsētas Monreālas uz Hītrovas lidostu Londonā, stāstīja, ka esot redzējusi "ļoti spilgtu gaismu" un objektu, kurš pietuvojies viņas lidmašīnai no kreisās puses - pēc tam tas "strauji aizlidojis ziemeļu virzienā".

Pilote nezināja, kas tas varētu būt, bet norādīja, ka sadursme lidmašīnai ar objektu nedraudēja.

Skaņas ierakstu ar pilotes ziņojumu vari noklausīties šeit

Kāds Virgin lidmašīnas pilots minēja, ka tas varētu būt meteorīts vai cits objekts, kas iekļuvis Zemes atmosfērā.

Arī viņš redzējis "vairākus objektus, kuri kustas vienādā trajektorijā un ir ļoti spilgti". Pilots paudis viedokli, ka tie kustējušies ar ātrumu, kas pārsniedzis skaņas ātrumu.

Īrijas Aviācijas pārvaldes pārstāvis apstiprinājis, ka ir saņemti ziņojumi par neparastu aktivitāti gaisa telpā pie Īrijas krastiem, un "tie tiks izmeklēti".

Kamēr notiek izmeklēšana, visa informācija ir konfidenciāla - iesaistītās personas un iestādes situāciju nekomentē.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu