Bordāns: Manis iecerētā valdība vairs nav iespējama (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība, ko biju iecerējis, pašlaik nav iespējama - žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja premjera amatam nominētais politiķis Jānis Bordāns (JKP).

Bordāns domā, ka prezidents rīkosies izšķirīgi, tomēr sarunā ar viņu nav izskanējis iespējama nākamā kandidāta vārds. Bodrānam radies iespaids, ka prezidents vēl nav izlēmis, ko nominēs premjera amatam.

Kopumā sarunu ar Vējoni viņš vērtējis kā "cilvēciski atbildīgu", un arī no prezidenta esot sadzirdējis nožēlu par to, ka "neizdevās tas, kas varēja izdoties".

Bordāns ir pārliecināts, ka prezidenta lēmumus uzticēt viņam valdības veidošanu nebija mēģinājums kā pirmo nominēt kādu, kam tas varētu neizdoties. "Tas absolūti nebija prezidenta nodoms," uzsvēra Bordāns, norādot, ka publiskajā telpā šādās spekulācijas esot izskanējušas.

Viņš arī norādīja, ka partiju lēmums izstāties no sarunām bija bezatbildīgs. Pēc Bordāna domām, arī Valsts prezidents par šādu lēmumu bija izbrīnīts. Pagaidām Bordāna nominācija premjera amatam neesot atsaukta, tomēr politiķis norādīja, ka valdība, ko viņš bija iecerējis, pašlaik nav iespējama, jo trīs partijas izstājās no sarunām.

Bordāns akcentēja, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) turpinās darbu parlamentā, tādējādi parādot piemēru, kā veidot jaunu politiku. Taujāts par JKP gatavību strādāt pozīcijā vai tomēr opozīcijā, politiķis atbildēja: "Mēs uzmanīgi vērosim, kā situācija attīstīsies, un tad pieņemsim lēmumu."

Arī par atbalstu citiem iespējamiem kandidātiem JKP atbildēšot tad, kad prezidents kādu nominēs.

Bordāns komentārus pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sniedza pie Rīgas pils vārtiem, bet Valsts prezidents savu viedokli par šo sarunu un situāciju ar valdības izveidi vēl nav sniedzis.

Kā ziņots, Valsts prezidents premjera amatam aizvadītajā nedēļā nominēja Bordānu, dodot laiku līdz 21. novembrim panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm, iespējamo valdības sastāvu un Saeimas vairākuma atbalstu. Vējonis paziņoja, ja līdz tam tas netiks izdarīts, viņš aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Trešdien, apritot nedēļai pēc Bordāna nominēšanas, apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nolēmušas izstāties no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Partijas "Vienotība" vadītājs Arvils Ašeradens trešdien žurnālistiem teica, ka arī "Jaunā Vienotība" (JV) izstājas no valdības veidošanas sarunām, taču vēlāk gan precizēja, ka gala lēmums par JV pozīciju tiks pieņemts apvienības valdes sēdē.

Līdz šim "KPV LV" bija vienīgā partija, kas bija paudusi skaidru atbalstu Bordāna veidotajai valdībai.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu