"VEF Rīga" sastāvam piesaka vēl divus leģionārus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Endrjū Endrjūss - VEF jaunieguvums
Endrjū Endrjūss - VEF jaunieguvums Foto: nba.com

Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas mājas lapā atrodama informācija, ka "VEF Rīga" turnīram pieteikusi divus jaunus spēlētājus - Endrjū Endrjūsu (Andrew Andrews) un Badens Džaksens (Baden Jaxen).

Endrjūss (25 gadi), kurš spēlē aizsarga pozīcijā (augums 1,88 cm) no 2012. līdz 2016. gadam pārstāvēja Vašingtonas universitātes komandu, kas spēlēja NCAA (ASV studentu līgas) turnīrā. Pēdējā gadā viņš vidēji mačā izcēlās ar 20 punktiem. Pēc tās absolvēšanas pieteicās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurā gan netika izvēlēts.

Tajā pašā gadā viņš NBA Vasaras līgā pārstāvēja Losandželosas "Clippers", bet pēc tam noslēdza līgumu ar Šarlotes "Hornets", kas gan pēc trīs pārbaudes spēlēm aizsargu atbrīvoja. Vēlāk decembrī Endrjūss parakstīja līgumu ar Turcijas augstākās līgas klubu "Best Balikesir", kur 19 mačos vidēji guva 14,2 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un atdeva 3,2 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā viņš atgriezās ASV, kur spēlēja Filadelfijas "76ers" fārmkluba Delaveras "87ers" sastāvā NBA Attīstības līgā.

Savukārt Džaksena (28 gadi) pēdējā pieturvieta bija basketbolam daudz eksotiskāka zeme - Katara, kur viņš pārstāvēja "Quatar SC" vienību. Arī Džaksens spēlē aizsarga pozcījā - internetā pieejamā informācija liecina, ka viņs ir "kombo aizsargs", kurš var spēlēt abās aizsarga pozīcijās, bet viņa augums ir 191 cm.

Savu karjeru viņš sāka NCAA čempionātā Ziemeļkarolīnas universitātē (no 2009. - 2013. gadam), pēc tam netika izvēlēts NBA draftā un spēlēja Portlendas "Trail Blazers" rindās NBA Vasaras līgā.

Vēlāk viņš noslēdza līgumu Francijā ar "Bolougne SO Maritime", kura gan viņu atlaida vien pēc 13 spēlēm. Vēlāk viņš pievienojās NBA Attīstības līgas klubam Aidaho "Stampedes" un pēc tam spēlējis arī Losandželosas "D-Fenders".

Nākamā pietura bija Kanādas līga un Monktonas "Miracles", kur viņš vidēji spēlē izcēlās ar 16 punktiem, 4,6 rezultatīvām piespēlēm un 4,2 atlēkušajām bumbām. Aizsargs vēlāk spēlēja Kipras čempionātā "Michelin Etha Engomis" sastāvā vidēji guva 21,9 punktus un gadu pirms Kataras spēlēja arī Grieķijas līgā "ASP Promitheas Patras", kur gan caurmērā gūt vien trīs punktus.

"VEF Rīga" šobrīd ar vienu uzvaru septiņās spēlēs VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem pēdējo vietu 14 komandu konkurencē, bet Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā septiņās spēlēs piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, kas dod trešo vietu 15. komandu konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu