Briedis: sagatavošanās posmā guvu daudz traumu, devos pat uz baznīcu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis atzinis, ka sagatavošanās posmā tika gūtas daudzas traumas, kas arī liedza cīņai pret Noelu Gevoru sagatovies pilnvērtīgāk, raidījumā "900 sekundes" atzina sportists.

Briedis ASV pilsētā Čikāgā Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla duelī pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

Briedim uzvaru deva visi trīs tiesneši. Pēc punktiem rezultāts bija 116:110, 115:111 un 114:112. Līdz ar to Briedis savā īpašumā ieguva arī Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Šorīt raidījumā "900 sekundes" sportists atzina, ka sagatavošanās posms bija sarežģīts gūto traumu dēļ. 

"Cīņa bija izmocīta. Sagatavošanās posmā guvu daudz traumu. Katru svētdienu gāju uz baznīcu un domāju - kāpēc tā notiek? Man tagad ir jāiziet cauri grūtam posmam, kurā galvenais uzdevums ir nepadoties," atzina sportists. 

Briedis arī atzina, ka nav īsti klausījis ārstu ieteikumus, jo atsāka boksēties jau pēc viena mēneša pauzes. 

"Dakteri teica, ka normāli cilvēki varētu boksēties tikai pēc sešiem mēnešiem. Es sāku jau pēc viena mēneša pauzes. Darīju visu, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt boksēties," sacīja Briedis. 

33 gadus vecais bokseris novērtēja arī latviešu līdzjutēju klātbūtni Čikāgā cīņā pret Noelu Gevoru. "Liela daļa Čikāgas latviešu bija ieradušies atbalstīt mani. Jutos kā mājās. Tieši šis atbalsts man deva papildus spēkus grūtos brīžos," atzina sportists. 

Cīņas norise Amerikā prasa arī papildus laiku sagatavošanās posmā, kam sportists bija gatavs. 

"Uz Ameriku devāmies 10 dienas iepriekš. Paši par savu naudu visu atmaksājām, jo organizatori atmaksā tikai sešas dienas iepriekš. Pirmās dienas bija grūtas, jo bija problēmas ar ēdienu - viss bija mākslīgs, tādēļ sāpēja vēders," atzina Briedis. 

Briedim grūti pieņemams fakts arī bija, ka treniņu zālē nācās pārģērbties parastajās tualetēs. 

"Pārģērbos parastajās tualetēs. Treneris jau smējās, ka esmu kā Rokijs Marčiāno. Tajā laikā bija liels stress, jo nācās pierast pie daudzām lietām," atzina Briedis. 

Supersērijas pusfinālā Briedis tiksies ar Glovacki. Viņš savā ceturtdaļfināla duelī sestdien turpat Čikāgā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Klīst baumas par to, ka cīņa pret Glovacki varētu norisināties Rīgā. Kā atzina Mairis, tad viņam tas nebūtu papildus spiediens, bet gluži pretēji - papildus dzinulis.

"Rīgā es jūtos daudz labāk. Spiediens ir, bet tas palīdz. Līdzjutēju atbalsts ļoti velk uz priekšu. Tas, kas notiek Latvijā cīņu laikā ir nesalīdzināms ar citu valstu norises vietām. Esmu pārliecināts, ka latviešu līdzjutēji pārbļautu poļus," sacīja Briedis. 

Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš pēc tam kļuva par sacensību čempionu.

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu