Skaistumkaralienes dienasgrāmata: rīsu lauki, dinozauru statujas un sievietes-politiķes (1)

Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinās starptautiskais skaistumkonkurss Miss World 2018, kur Latviju šogad pārstāv Daniela Gods-Romanovska. Par to, kā Latvijas pārstāvei veicas, Daniela turpina dalīties savās ikdienas gaitās ar Apollo lasītājiem.

Otrdiena, 13. novembris

"Otrdienu iesākām septiņos no rīta un beidzām desmitos vakarā," Daniela stāsta par garo un saspringto dienu. "Astoņos no rīta bija preses konference, kas bija divas līdz trīs stundas gara. Šajā preses konferencē ķīnieši prezentēja aplikāciju. Šobrīd šai aplikācijai Live role model China ir izveidota mājas lapa, bet pati aplikācija vēl nav pieejama ne App Store, ne Google Play. Pēc preses konferences sekoja MobStar darbnīca, kur mums sniedza padomus par aplikācijas MobStar lietošanu. Pēc pusdienām norisinājās talantu šovs, kurā es dziedāju. Pagaidām vēl nav zināmi rezultāti. Dienas noslēgumā mums bija sapulce par to, kā tiks filmēts Head to Head izaicinājums, kā arī mūs iepazīstināja ar rītdienas dienas plānu.

» Skaistumkaralienes dienasgrāmata: soļošu tautastērpā, neskatoties uz to, ka ārā ir plus 29 grādus karsts

Daniela Gods-Romanovska
Daniela Gods-Romanovska Foto: Publicitātes foto

Trešdiena, 14. novembris

Šodien nofilmējām Head to Head izaicinājuma video. Manuprāt, man gāja ļoti labi. Visu, ko runāju, nofilmēja ar pirmo reizi. Drīzumā video tiks publicēts YouTube un Facebook, bet es vēl nezinu, kad tas būs.

Jautājumi, kas man tika uzdoti Head to Head izaicinājumā:

Kāpēc tu nolēmi studēt poltikas zinātni un starptautiskās attiecības?

Kas pēc tavām domām ir nozīmīgākais faktors, kas tevi atšķir no pārējām konkursa dalībniecēm?

Man vienmēr ir bijusi milzīga interese par politikas jautājumiem, turklāt man patīk kritiski izvērtēt un analizēt informāciju no dažādiem mediju avotiem par politiku. Diemžēl šajā jomā es neesmu redzējusi tik daudz sievietes-politiķes, patiesībā pasaulē tikai 23 % sieviešu ir politiķes. Un es noteikti ticu, ka ir laiks to mainīt! Sievietes ir līdzjūtīgākas un empātiskākas. (..)

Visas atbildes vari noklausīties zemāk pievienotajā video (angļu valodā).

Šodien ir trīs stundu garš mēģinājums vienam no fināla iznācieniem. Pēc tam uzzināsim, kuras ir tikušas tālāk Miss World talantu šovā.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdiena, 15. novembris

Šodien bijām lietus mežā Yanoda. Lietus mežā izmēģinājām divas atrakcijas, proti, šupolēm, kas iešūpo aizā, kur paveras brīnišķīgs skats uz kalniem un neatkārtojamo dabu. Es šūpoles neizmēģināju, jo mani izlozēja, lai es laistos ar trosi pāri lietus mežam. Skats bija iespaidīgs un neaprakstāms. Lietus mežā bija lērums skaistu, krāsainu tauriņu, kā arī papagaiļi. Mūs cienāja arī ar tradicionālo ēdienu. Pēc pusdienām mēs devāmies uz Zhongliao ciematu, kurā dzīvo salas minoritātes. Ciematā mēs apmeklējām vietējo bibliotēku, kurā ir saglabātas grāmatas no 1950. gadiem. Mums bija tas gods noklausīties arī īpašu koncertu, kurā muzikanti spēlēja instrumentus, atrodoties bambusa laivās, ezerā. Pēc koncerta devāmies atpakaļ uz viesnīcu.

Foto: No personīgā arhīva

Piektdiena, 16.novembris

Visu dienu notika fināla mēģinājumi.

Sestdiena, 17. novembris

Braucām uz Daingtian parku, kurā filmējām video finālam. Protams, izbaudījām skaisto dabu un pēc filmēšanas arī atpūtāmies neaprakstāmā skaistuma ieskautas. Interesanti bija tas, ka mēs iesaistījāmies vienā no vietējo iedzīvotāju tradīcijām, proti, mums tika iedots sarkans striķītis, kuru pēc pašu izvēles varējām piesiet kādā no trijiem iedalījumiem, viens nodalījums - veselībai un garai dzīvei, otrs - naudai un mieram, trešais – darbam un akadēmiskajiem sasniegumiem. Vakarā devāmies uz pludmali, kur baudījām vakaru pie ugunskura, protams, neizpalika arī dejas un svaiga kokosriekstu sula.

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva

Svētdiena, 18. novembris

Vakarā devos uz Miss World Welcome Coctail Reception pasākumu.

Pirmdiena, 19. novembris

Pirmdienu pavadījām otrdienas Fashion Show jeb modes skates mēģinājumā.

Otrdiena, 20. novembris

Lielais Miss World modes skates iznāciens. Miss World Designer Award izaicinājumā prezentēju dizainera Fouad Sarkis radīto vakarkleitu. Savukārt Miss World Top Model izaicinājumā izgāju ar kokteiļkleitu no Klerr.

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva

Trešdiena, 21. novembris

Šodien apskatījām Sanjas Haitang rīsu laukus, kuri ir izveidoti kā milzīgs parks. Visā parkā ir izvietas simts dažādu dinozauru statujas. Paēdām pusdienas un pēc tam aktīvi ļāvāmies mākslai, no dažādiem rīsiem veidojot ķīniešu hieroglifu zīmējumus.

Daniela lūdz noskatīties video un balsot zemāk esošajās mediju platformās. Katra balss ir no svara, lai izcīnītu vietu Miss World 2018 finālā. Viņa būs neizsakāmi pateicīga par katru balsi, noklikšķināto "patīk" un ierakstīto komentāru. Atbalstīt Danielu tu vari šeit: Miss World – Latvia Facebook lapai, kā arī vari balsot oficiālajā Miss World mājas lapā, vietnēs MobStar un Model Power Live.

Miss World Head to Head izaicinājuma video

Fotogalerija: Miss World Latvia 2018 Daniela Gods-Romanovska

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu