Mediķis teju izkusušā mašīnā dodas glābt Kalifornijas ugunsgrēkos cietušos (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds medbrālis, neskatoties uz to, ka viņa automašīna no lielā karstuma sāka kust, pašaizliedzīgi devās uz slimnīcu glābt Kalifornijas ugunsgrēkos cietušos. Viņa stāstu pierakstījis medija New York Times reportieris Džeks Nikas un publicējis vietnē Twitter.

Lūk, traks stāsts par vienu no daudzajiem varoņiem Paradaizā - pilsētā, ko iznīcināja savvaļas ugunsgrēks. Viņa vārds ir Alins Pīrs, un viņš ir viens pārgalvīgs medbrālis, kurš džipā metās cauri liesmām.

Alins vada intensīvās terapijas nodaļu Paradaizas slimnīcā un ceturtdien, tuvojoties ugunsgrēkām, palīdzēja veikt tūlītēju evakuāciju. Tad viņš un vēl divi kolēģi ielēca džipā un mēģināja nonākt drošībā.

Kā daudzus Paradaizas iedzīvotājus, drīz viņus apturēja uz ceļa atstātas mašīnas. Par nelaimi, tuvojas ugunsgrēks. Kamēr uguns mēles "laizīja" džipa sānus un Alins redzēja citas mašīnas aizdegamies, viņam likās, ka viņu mašīna būs nākamā.

Alins turēja savu mēteli pret logu, lai pasargātos no karstuma un ieslēdza Pītera Geibriela dziesmu "In Your Eyes", lai nomierinātos. Viņš arī ierakstīja atvadu ziņu savai ģimenei: "Ja nu šis neizdodas, gribu, lai zināt, ka es ļoti centos."

Pēkšņi uz ceļa parādījās buldozers, kas malā pastūma blakus degošo mašīnu. Radās vieta manevram. Bet tā vietā, lai nokļūtu drošībā, viņš apgriezās un devās atpakaļ uz Paradaizu. 

Alins atgriezās slimnīcā un redzēja, ka ievainotie Paradaizas iedzīvotāji vēl joprojām ir turpat - viņi meklēja medicīnisko palīdzību. "Mēs visi nodomājām - ak, šis ir tas, ko darām," viņš atceras. "Mēs nemākam sadegt, bet mākam parūpēties par citiem."

Dakteri, medmāsas, paramediķi un policija metās iekšā slimnīcā, lai paņemtu ratiņus, skābekļa balonus un citus rīkus - viņi aprūpēja divus dučus cilvēkus, kamēr tiem apkārt plosījās uguns.

Alins uzsvēra, ka šāda glābšanas operācija bija komandas darbs, un, ka viņi nav varoņi. "Tas ir tas, ko mēs darām," viņš teica. "Katra medmāsa, katrs veselības aprūpē strādājošais, katrs policists - viņi tur bija un darīja savu darbu."

Kā pateicību par tik pašaizliedzīgu darbu, auto ražotājs piešķīra medbrālim jaunu džipu, izkusušā vietā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu