Par kokaīna iegādi Stendzinieks sodīts atkārtoti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Šī gada septembrī reklāmistam Ērikam Stendziniekam tika piešķirts nosacīts cietumsods par kokaīna iegādi, turklāt par šādu pārkāpumu viņš sodīts jau iepriekš - atsaucoties uz krimināllietas spriedumu, vēsta žurnāls "Ir".

Tiesas spriedums liecina, ka Stendzinieks iegādājies divus gramus kokaīna. Atbilstoši Latvijas krimināltiesību klasifikācijai tas ir liels daudzums, jo neliels apjoms skaitās 0,01 grams jeb viena narkotiku deva.

Pats Stendzinieks atturējies komentēt pret viņu vērsto tiesvedību, nodēvējot to par "vecām muļķībām".

Nelegālais darījums noticis pērn 23. februārī, kad Stendzinieks pa telefonu norunājis tikšanos ar dīleri kādā viesnīcā. Pirkums nav izdevies, jo pa ceļam uz tikšanos dīleris ar visu preci aizturēts.

Tobrīd dīleris pie sevis glabājis trīs polimēra maisiņus, kuri svēra nepilnus divus gramus un kuros bija 0,9972 grami kokaīna. Policijai zināms, ka viens grams kokaīna atkarībā no kvalitātes maksā 80—140 eiro.

Ar Stendzinieku sazinājās žurnāls "Ir" un no apsūdzētā noskaidroja, ka spriedums nav vēl stājies spēkā, jo prokurors to pārsūdzējis tai daļā, kas attiecas uz dīleri. Vēl Stendzenieks apgalvoja, ka pilnībā atteicies no kokaīna lietošanas.

Gan Stendzinieks, gan dīleris atzinuši savu vainu, un tiesa abiem piespriedusi nosacītu sodu. Tiesa ņēmusi vērā apsūdzēto pozitīvos raksturojumus un ģimenes apstākļus.

Stendziniekam piespriests viens gads nosacīta cietumsoda ar pārbaudes laiku uz vienu gadu, savukārt dīleris saņēmis nosacītu piecu gadu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem un mantas konfiskāciju.

Noteiktais sods ir mazākais, kādu likums šajā gadījumā paredz - vēsta žurnāls "Ir".

Spriedumā nav uzrādīts, ka dīleris būtu agrāk sodīts, toties Stendzeniekam šāds sods piespriests otrreiz, proti, 2016. gada 25. oktobra viņš sodīts pēc tā paša 253. panta 1. daļas ar 1850 eiro naudas sodu, taču sodāmība vēlāk ir dzēsta.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesneses Sandras Meliņas 10. septembrī pieņemtais spriedums ir pārsūdzēts un nav stājies spēkā. Žurnāls "Ir" noskaidroja, ka Rīgas apgabaltiesā lietas izskatīšana apelācijas instancē ir ieplānota 20. decembrī.

Stendzenieks pazīstams ar savu darbošanos reklāmas biznesā, tai skaitā viņš vairākkārt veidojis vēlēšanu kampaņas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu