"Tur tā nemaz nevarēja atteikties." Deputātam Ulmem divi mēneši amatā, bet kompensācijā 8247 eiro (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kādreizējais Saeimas deputāts Arvīds Ulme.
Kādreizējais Saeimas deputāts Arvīds Ulme. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nepilnus divus mēnešus Saeimas deputāta amatā pavadījušais Arvīds Ulme (ZZS), lai gan sākotnēji solīja atteikties no parlamentā nepārvēlētajiem deputātiem paredzētās kompensācijas, tai tomēr pieteicies - vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Atbilstoši Saeimas preses dienesta sniegtajai informācijai viņam izmaksāti 8247 eiro jeb trīs mēnešalgas.

Ulme apgalvoja, ka šo naudu ziedojis labdarībai. Viņš ziedojis Jēkaba Lorbera sējuma izdošanai un "Latviešu tautas teiku un pasaku simbolikas" izdošanai. Tāpat "kāds tūkstotis vai vairāk" ziedots Vides aizsardzības kluba, kura prezidents ir pats Ulme, parādu nomaksai.

"Tur tā nemaz nevarēja atteikties. Es nezinu, vai to ieskaita atpakaļ valsts budžetā. Mani tur izsmērēja pa visu Latviju," izteicās Ulme, piebilstot, ka "tā kompensācija jau nav tāda ļauna lieta valsts budžetā".

Viņaprāt, parakstu vākšana par to atcelšanu ir pārspīlēta.

Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Augusts Brigmanis raidījumam pauda nožēlu, ka Ulme nav turējis doto solījumu, bet Latvijas Zaļā partija norobežojās no šī gadījuma, sakot, ka komentāri jāprasa pašam Ulmem.

Kā ziņots, Ulme par Saeimas deputātu kļuva 13. septembrī, parlamentārieša posteni atstājot Askoldam Kļaviņam. Politiķis arī aģentūrai LETA iepriekš teica, ka nolēmis atteikties no kompensācijas saņemšanas pēc parlamentārieša pilnvaru beigām.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu parlaments deputāts, kura mandāts izbeidzas līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām, saņem vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā. Deputātiem, kuri tiek ievēlēti nākamajā Saeimā, šāds pabalsts netiek izmaksāts.

Ulme kandidēja 13. Saeimas vēlēšanās, tomēr ievēlēts netika.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu