Nurmagomedova tēvs: Mūs interesē cīņa ar Makgregoru pēc boksa noteikumiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Habibs Nurmagomedovs un Konors Makgregors
Habibs Nurmagomedovs un Konors Makgregors Foto: Reuters/LETA

UFC (Ultimate Fighting Championship) čempiona vieglajā svarā Habiba Nurmagomedova tēvs un arī treneris Abdulmanaps intervijā ar Izvestia paziņojis, ka Habibu varētu interesēt cīņa pēc boksa noteikumiem ar īru Konoru Makgregoru.

"Habibs pierādījis, ka ir spējīgs uzveikt labākos jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņus ar spēcīgu nokautējošu sitienu. Viņš to apgalvoja jau agrāk, taču neviens viņam neticēja. Tikai pēc spilgtām uzvarām pār Maiklu Džonsonu, Edisonu Barbosu un Makgregoru cilvēki sākuši tam ticēt. Bet kas attiecas uz cīņu pēc boksa noteikumiem pret Konoru - tāda cīņa mums būtu interesanta," sacīja Abdulmanaps Nurmagomedovs.

"Habibam piemīt visas nepieciešamās īpašības, lai tādus cīkstoņus uzveiktu arī pēc boksa noteikumiem. Lielākais viņa trumpis ir izturība. Cīņā ar Alu Jakvintu viņš pierādīja, ka ir gatavs jebkādiem pavērsieniem ringā - sākot ar vieglu kreiso taisno sitienu izdarīšanu, beidzot ar pilnīgu kontroli cīņā parterī. Gribētu arī atzīmēt, ka cīņa ar Jakvintu mums bija ļoti svarīga - tā bija iespēja tikt pie čempiona jostas, kuru mēs aukstasinīgi izmantojām.

Jāpiebilst, ka Jakvinta par Nurmagomedova pretinieku tika nozīmēts vien dienu pirms cīņas. Sākotnēji UFC 223 šova ietvaros bija paredzēts, ka par vakanto čempiona jostu vieglajā svarā, kas iepriekš tika atņemta Makgregoram, jo viņš ilgstoši to neaizstāvēja, cīnīsies Nurmagomedovs un Tonijs Fērgusons, taču amerikānis atsauca savu dalību no tās traumas dēļ. Kā nākamais pretinieks Habibam tika nozīmēts Makss Holovejs, kuram arī radās problēmas ar veselību, svara nomešanas dēļ, tādēļ iespēja tika dota Jakvintam.

Iepriekš publiskajā telpā arī izskanēja runas par Nurmagomedova potenciālo cīņu pēc boksa noteikumiem ar Floidu Meivezeru, kurš publiski pauda gatavību tikties ar Habibu boksa ringā. Arī krievs izrādīja interesi par šādu cīņu. Tiesa, vēlāk gan UFC prezidents paziņoja, ka Habibam ir līgums ar UFC, un ja Meivezers vēlas cīnīties ar viņu, viņam tas jādara pēc UFC noteikumiem.

Atgādināsim, ka ilgi gaidītajā cīņā 6. oktobrī ar Makgregoru Nurmagomedovs izcīnīja uzvaru ceturtajā raundā, pielietojot žņaugšanas paņēmienu, liekot Makgregoram padoties, bet pēc cīņas sarīkoja nekārtības, izlecot ārpus ringa un uzbrūkot Makgregora sparinga partnerim.

Šobrīd par notikušo incidentu pēc cīņas notiek izmeklēšana, kuras noslēgums sagaidām decembra sākumā. Šobrīd gan Nurmagomedovs, gan Makgregors ir atstādināti no cīņām līdz izmeklēšanas beigām.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu